GamingRSS PaginaDeMedia

Un copil de 5 ani a terminat Bloodborne de unul singur, iar asta spune ceva

Ah, da, Bloodborne. Nu-i așa că faci o grimasă atunci când se împart în stânga și-n dreapta lozinci de genul „jOcUriLE dE tIpUl DaRK sOUlS ar TREbui sA AiBa EAsY mOdE”? Pentru că eu unul chicotesc mai sonor decât ar fi cazul. Dacă nu mă înșel, am mai discutat aspectul ăsta aici. Peste tot vedem cum lumea se bate cu pumnul în piept pe net, țipând că lipsa unui easy mode sau a posibilității de a alege dificultatea jocului este un deserviciu și o lipsă de respect.

Să lămurim totuși ceva: una este alegerea dificultății în jocuri, alta este accesibilitatea în jocuri pentru persoanele cu nevoi speciale. Și asta trebuie să fie înscrisă în Decalog. Degeaba adaugi un easy mode ca să poți nimici totul dintr-o lovitură dacă jocul însuși nu-ți poate da asta prin lipsa setărilor de accesibilitate. La polul opus, există un ocean de titluri casual pe care le poți juca fără să te mai plângi.

Când ești mic, totul este un joc

Dar astăzi vorbim despre cineva care a reușit să termine un astfel de joc, adică Bloodborne, fără să se plângă. De ce nu s-a plâns? Păi, în primul rând pentru că nu i s-a părut că jocul este nedrept. Și, în al doilea rând, pentru că are cinci ani și îi place să se joace. Puștiul se numește Ezra, iar călătoria sa prin Yharnam a fost „documentată” pe Twitter de către tatăl său cu numele de utilizator RobbieFox1. Începând de luna trecută, progresul lui Ezra a fost postat sub forma unor thread-uri. La început, copilul a fost cam ezitant, spunând că „ăsta e un joc pentru tătiiiiici”, aluzie la faptul că Bloodborne este un titlu matur.

Jocuri Sony BloodborneEzra a luat la pas lumea jocului cu răbdare și perseverență, reușind să iasă victorios din toate bossfights, pentru a apuca ziua în care vede pentru prima oară genericul de sfârșit aka Credits. Bineînțeles, tatăl a fost foarte mândru, oferind ca exemplu reușita fiului pentru a le demonstra jurnaliștilor că nu ai nevoie de un easy mode ca să fii un învingător. Ce-i drept, nici Ezra nu este un zeu al gaming-ului. Copilul a trecut prin multe morți virtuale și prin încercări eșuate, dar vorba din popor spune că omul din greșeli învață. Așa că dă-i cu un montaj de antrenament în stil rocky. dă-i pe încercare și eroare până câștigi!

Dacă un copil a terminat Bloodborne, și tu poți să te joci titluri mai complexe

Deci, ce ne spune asta? Ah, da, ne spune să ne maturizăm și să nu ne mai plângem că jocurile sunt prea grele. Vrei ceva casual? Nu știu, joacă Sims. Când am refulat puțin în cadrul acelui articol despre Demon’s Souls Remastered, am impresia că am văzut cum cineva a scris că se joacă titlurile SoulsBorne folosindu-se de trainere. Mai este cazul să vă spun că un puștiulică de cinci ani este mai curajos decât domniile voastre?

Nu vreau să-i mai aud pe jurnaliștii de gaming cum se plâng de dificultatea din jocuri. Nu avem nevoie de easy modes în toate jocurile. Dacă fiul meu de 5 ani a reușit, atunci puteți și voi! Robbie Fox, mândru tată și gamer

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button