Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Ce înseamnă blocajul din Canalul Suez pentru industria tech?

Dacă nu ați urmărit știrile din ultimele zile, Canalul Suez a fost blocat de un vapor care a reușit să se blocheze pe laterală, astfel oprind traficul prin cel mai important drum dintre Asia și Europa. Și chiar dacă nu pare genul de subiect despre care am vorbi pe Zona, ar trebui să ne intereseze și pe noi. Oare ce înseamnă această întârziere pentru industria tech?

Sa oferim un context situatiei

Canalul Suez este principala rută maritimă care leagă Asia de Europa. Acesta este un canal de apă creat de om și este situat în Egipt și chiar dacă pare destul de neînsemnat la prima vedere, 12% din totalul traficului maritim din lume trece prin acesta. Iar odată cu pandemia, importanța sa a crescut și mai mult.

Asta înseamnă că vaporul Ever Given cu o lungime de circa 400 de metri este, într-adevăr, o problemă mare. Fiind vorba despre un vapor imens, blocajul este destul de greu de reparat și efectele negative ale acestei situații s-ar putea resimți la nivel global, iar cu fiecare oră care trece fără o rezolvare, treaba se îngroașă și mai mult.

Cum va afecta blocajul din Canalul Suez industria tech?

Ei bine, Ever Given este doar unul din cele peste 100 de vapoare blocate în acest moment la intrarea în Canalul Suez. Și țînând cont de faptul că zilnic, canalul este străbătut de circa 50 de vapoare, acest număr nu poate decât să urce. Deja unele echipaje se gândesc la alternativă: o întârziere de 14 zile, timp în care acestea ar ocoli Cornul Africii pentru a intra în Europa pe altă ruta.

Evergreen Ever Give Canalul Suez Blocaj

Asemenea întârzieri pot cauza crize de stocuri destul de grave, în condițiile în care pandemia de COVID-19 deja și-a pus amprenta asupra stocurilor de componente hardware și electronice per-total. Așadar, dacă în perioada imediat următoare veți sesiza anumite scumpiri în ceea ce privește componente și calculatoare, nu va agitați. Situația va reveni la normal în ceva timp. Dar această situație din Canalul Suez ascunde un substrat mai grav: industria farmaceutică. Alături de prețioasele noastre plăci video, pe acea ruta ajungeau în Europa și vaccinurile împotriva COVID-19, precum și multe medicamente, materie primă, combustibil și alte resurse valoroase.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button