PC&Consoles

Blizzard vrea salarii de 50 de mii de dolari pentru jucătorii de Overwatch

Liga profesionistă de Overwatch începe să ia formă, iar Blizzard a dezvăluit care sunt criteriile sale pentru tratamentul și recompensarea jucătorilor.

Pentru a evita situații din alte segmente a eSports, când jucătorii nu erau bine plătiți sau bine tratați, studioul proclamă că oricine vrea să dețină o echipă din liga profesionistă de Overwatch trebuie să plătească un salariu minim anual per jucător de 50 de mii de dolari. Jucătorii vor fi angajați pe baza unui contract cu o durată garantată de un an de zile, cu posibilitatea de-a fi extins. Iar în tot acest timp echipa trebuie să le asigure asigurare medicală, cazare, un fond de pensie și spațiu pentru antrenament.

Pe lângă această investiție din partea echipei, jucătorii vor mai avea acces și la cele 3.5 milioane de dolari pe care Blizzard îi pune la bătaie în cadrul competiției ca bonusuri pentru câștigători.

Criteriile celor de la Blizzard sunt destul de stricte, motiv pentru care probabil nu veți vedea o echipă din liga de Overwatch să răsară în România prea curând. Practic, nu sunt echipe care să facă parte din ligă în Europa, singurele echipe anunțate până acum fiind din SUA, China și Coreea de Sud. Dar Blizzard a promis că numărul lor va crește.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button