PC&Consoles

Blizzard va deschide luna viitoare în Los Angeles primul stadion de esports din Statele Unite

Cel mai mare producător de esports din lume urmează să deschidă un stadion conceput special pentru acest tip de activități. Blizzard Entertainment, responsabil pentru esport-uri precum Overwatch, Hearthstone, Heroes of the Storm sau StarCraft, va deschide porțile celui mai recent stadion dedicat campionatelor și evenimentelor de esports pe data de 7 octombrie, fix la timp pentru a da startul unui nou sezon de playoffs în liga Overwatch Contenders.

Această arenă nu este primul stadion pe care l-a deschis Blizzard (primul ar fi cel deschis în Taipei acum câteva luni), dar este oricum o realizare majoră. Imobilul poartă numele de Blizzard Arena Los Angeles, și face parte din clădirile studioului Burbank, un centru de producție de televiziune. Arena va fi dotată cu stații de sunet, camere de control și locuri de antrenament. Pe scenele acestui stadion se vor perinda pe rând în cursul unui an cei mai buni jucători profesioniști de jocuri competitive precum Overwatch, dar și World of Warcraft sau Hearthstone.

Începând cu luna viitoare, Blizzard Arena Los Angeles va găzdui evenimente precum Hearthstone Championship Tour, Heroes of the Storm Global Championship Finals și World of Warcraft Arena Championship. Succesiunea de evenimente desfășurate în această locație va culmina pe data de 3 noiembrie cu BlizzCon, evenimentul masiv organizat anual de Blizzard.

De obicei cele mai mari campionate de esports sunt organizate pe arene sportive de capacitate mare, reușind fără probleme să le umple cu spectatori. În 2016 semifinala de League of Legends organizată de Riot s-a desfășurat pe Madison Square Garden, faimosul stadion din New York. Finala a fost disputată pe arena Staples din Los Angeles, care are o capacitate de 21.000 locuri.

Construirea stadionului aduce multiple avantaje celor de la Blizzard. În primul rând, acesta este situat în apropierea sediului central, o locație foarte comodă pentru companie. În al doilea rând, Blizzard nu va mai trebui să se ocupe pe viitor cu convertirea stadioanelor tradiționale la nevoile specifice arenelor de esport, economisind astfel resurse importante. Oricum ar fi, este o mișcare inteligentă din partea lor, și o dovadă de necontestat a evoluției fenomenului de esports.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button