PC&Consoles

Blizzard renunță la XP și Vista din octombrie

Cei care au un PC mai ramolit, care încă mai rulează sistemele de operare Windows Vista, sau chiar Windows XP, își pot lua adio de la jocurile Blizzard.

Studioul anunță că din luna octombrie va înceta să mai suporte în mod oficial ambele sisteme de operare, așa că jocuri precum Starcraft 2, Hearthstone, Heroes of the Storm, Diablo 3 și chiar World of Warcraft vor înceta să mai funcționeze.

Motivele pentru care Blizzard renunță la aceste sisteme de operare sunt destul de ușor de înțeles. Toate jocurile pomenite mai sus sunt lucrări vii a căror formă se schimbă și evoluează cu timpul, iar dependența de restricțiile unui sistem de operare făcut acum 16 ani ar îngreuna mult procesul de mentenanță. Ca să nu mai zicem de Vista și crimele sale împotriva jocurilor în general.

Suportul nu va dispărea peste noapte din toate jocurile, așa că încă aveți timp să faceți upgrade. Un calendar complet al perioadei de tranziție va fi publicat în viitorul apropiat.

Schimbarea aceasta probabil nu va afecta prea mult publicul. Nu de alta, dar un PC care poate rula doar Windows XP este limitat la nivel de hardware suficient de mult încât să nu fie compatibil cu varianta contemporană a lui World of Warcraft. Iar în cazul lui Vista, oricum nu îl folosește nimeni în mod intenționat.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button