GamingPC&ConsolesTech&IT

Blizzard pierde încă un fondator

Lista de oameni importanți care pleacă de la Blizzard continuă să crească, de această dată cu numele lui Frank Pearce, unul din fondatorii companiei.

După 28 de ani petrecuți la Blizzard, Pearce și-a anunțat plecarea „pasând torța” generației următoare.  Pe parcursul carierei sale a lucrat la majoritatea proiectelor companiei, fiind scriitor la Lost Vikings și programator la Warcraft 2, Diablo, Starcraft și World of Warcraft, concentrându-se apoi pe dirijarea studioului. Pearce nu pleacă pentru a deschide vreun studiou nou, sau pentru că a fost recrutat de o altă companie, cel puțin nu deocamdată, ci pentru că vrea să petreacă mai mult timp în liniște și pace, efectiv ieșind la pensie.

Singurul din fondatorii companiei care au mai rămas la Blizzard este Allen Adham, ce ocupă acum un rol de vice-președinte. Mike Morhaime a plecat și el de la companie, fiind prezent într-un rol de consultant până în luna aprilie, anterior fiind președintele și directorul general al studioului.

Evident, Blizzard se află într-o perioadă de tranziție ce ar putea culmina cu lansarea variantei de mobil a lui Diablo, succesul său urmând să contureze viitorul companiei. Dacă vă trece cumva prin minte că Diablo Immortal ar putea eșua, puteți doar să vă uitați la China, piața pentru care acest joc a fost făcut, și la succesul pe care titluri similare (sau identice) îl au deja acolo.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button