PC&Consoles

Blizzard inchide un server important de world of Warcraft

Nostalrius era un server neoficial de World of Warcaft, creat de comunitate, cu scopul de-a oferi doritorilor aceeasi experienta de joc pe care o putea oferi MMO-ul inainte de primul sau expansion. Iar acum a fost inchis.

Activision-Blizzard a trimis o cerere de inchidere a serverului catre compania care se ocupa de gazduirea sa, conform dreptului pe care il are pentru a impiedica orice fel de incercare de operare a serverelor neautorizate.

Exista insa o mica problema aici. Regula stabilita de Blizzard este acolo pentru ca lumea sa nu joace ilegal World of Warcraft, fara sa plateasca taxa lunara. Insa serverul Nostalrius nu era tocmai o amenintare, din moment ce practic nu oferea posibilitatea de-a juca World of Warcraft fara taxa. Oferea un serviciu pe care Blizzard in sine nu il ofera, cel de-a juca World of Warcraft in varianta 1.12, pre-The Burning Crusade.

Operatorii serverului nu il vedeau ca o amenintare pentru World of Warcraft, asa ca au deschis o petitie pentru a cere celor de la Blizzard sa ii lasa sa il redeschida.

Argumentul lor ar avea ceva sens, fiind mai mult un efort de restaurare a unui mediu istoric, dar tot incalca regulile pe care Blizzard le are scrise destul de clar in Terms of Use.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button