Știri IT

Blizzard implineste 25 de ani

In ziua de 8 februarie 1991, Michael Morhaime, Allen Adham si Frank Pearce Jr. au infiintat o companie noua, numita Silicon & Synapse. Scopul lor era cel de-a produce jocuri, precum RPM Racing sau Lost Vikings. Jocuri amuzante, de ceva succes, dar puteau mai mult si vroiau mai mult. Asa ca in 1994 au simtit nevoia sa ii ofere acestei companii un nou nume, unul mai impunator, Blizzard Entertainment.

Compania se bucura in acest moment de aniversarea a 25 de ani de existenta. Un sfert de deceniu, in care ne-a adus un numar foarte mare de jocuri, precum: Warcraft, Starcraft si multe altele, pana la Heroes of the Storm si Overwatch. Pe parcursul acestor ani Blizzard a cumparat entitati precum studioul de jocuri Condor, care a devenit mai tarziu Blizzard North, cel care ne-a facut cunostinta cu lumea tenebroasa a lui Diablo. Si, desigur, nu poate fi trecut cu vederea MMO-ul World of Warcraft, care inca domina genul.

Si ce are rezervat viitorul pentru Blizzard? Mai mult succes, foarte probabil. Dar pentru noi? Mai mult Warcraft, mai mult Diablo, si daca avem noroc, variante reconstruite ale titlurilor clasice, cele despre care se stie ca sunt in dezvoltare la Blizzard, sau cel putin pentru a caror dezvoltare au angajat oameni de anul trecut.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button