GamingRSS PaginaDeMedia

Blizzard va extinde universul Warcraft cu noi jocuri pentru telefoane

Sper doar să nu fie vorba despre tehnica Diablo Immortal...

Jocuri Blizzard pe smartphone… hmmm, chestia asta îmi activează niște amintiri ascunse cu grijă, căci mă gândesc la două lucruri: succesul lui Hearthstone și eșecul pe care încă îl mai așteptăm, numit Diablo Immortal. Dar chiar și așa, dezvoltatorul din spatele unora din cele mai populare francize este conștient de faptul că telefoanele și tabletele încep să devină platformele principale de gaming pentru tot mai mulți utilizatori.

Prin urmare, Blizzard a anunțat săptămâna aceasta că lucrează la cel puțin un joc din universul Warcraft pentru dispozitivele mobile. Informațiile au fost publicate în cadrul unui raport privind câștigurile din cel de-al patrulea trimestru al anului trecut. În teorie, un joc Warcraft în formatul ăsta era deja trecut pe fliboard-ul cu idei al companiei, dar acum este prima dată când dezvoltatorul anunță și eventuala fereastră de lansare.

Deci, noul joc Warcraft va debuta pe telefoane și tablete în decursul acestui an, iar ca fan al francizei, nu ezit în a-mi manifesta curiozitatea și interesul. Sigur, au fost momente în care Blizzard a dat-o cu bâta în baltă cu lumea din Azeroth (vezi eșecul Warcaft 3 Reforged, grindfest-ul din Hearthstone sau starea actuală a lui World of Warcraft), dar asta nu înseamnă că lucruri bune nu vor mai exista.

warcraft

Warcraft la purtător este hit or miss 

Am crescut cu RTS-urile din serie și primul gând pe care l-am avut atunci când am aflat vestea asta a fost că Blizzard vrea să-mi aducă unitățile preferate pe ecranul telefonului meu. Dar apoi m-am gândit: cum poți adapta mecanicile cu pricina pentru smartphone fără să alterezi prea mult gameplay-ul. Sau poate este vorba despre un spin-off pentru WoW, caz în care ar fi mai ușor. Sau poate este un hack and slash, similar cu Diablo Immortal, la care Blizzard pare să lucreze cu viteza luminii stinse.

În orice caz, dezvoltatorul a menționat că vrea să extindă acest univers aducând o tonă de conținut nou pe telefoane și tablete. În premieră, să fie clar… Zvonurile mai zic și că, de fapt, Blizzard vrea să lanseze un joc Warcraft AR în stilul Pokemon GO, dar cum este vorba de mai multe proiecte, acesta ar putea fi doar unul din titlurile în curs de pregătire. Și eu care mereu am preferat să las doar Chess.com pe telefon…

Blizzard a început să lucreze la un nou joc survival

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button