PCPC&Consoles

BlackWidow, tastatura mecanică de la Razer, rezistă acum la apă și praf

Poate fi dificil să țineți evidența numărului tot mai mare de tastaturi produse de Razer, multe dintre acestea fiind mecanice, unele dintre ele având și RGB personalizabil (sau „Chroma”, cum îl numește Razer), iar altora lipsindu-le tastele numerice de la numpad. Acum compania începe să încorporeze o nouă caracteristică în rândul tastaturilor sale, rezistența la apă și praf, iar aceasta va fi disponibilă începând cu popularul model BlackWidow Ultimate.

Razer a reproiectat BlackWidow Ultimate pentru a fi cea mai rezistentă tastatură din gama sa. Are o clasificare IP54, care înseamnă protecție împotriva scurgerilor accidentale și a particulelor de praf plutitoare.

Min-Liang Tan, co-fondatorul și directorul general Razer, a declarat:

Nu am încetat niciodată să îmbunătățim tastaturile noastre dedicate jocurilor. Razer BlackWidow Ultimate este acum mai durabil decât oricând și prima noastră tastatură mecanică care încorporează caracteristicile de rezistență la apă și praf.

Dacă e să traducem clasificarea IP54, „5” reprezintă o protecție limitată împotriva pătrunderii prafului, iar „4” înseamnă protecție împotriva stropirii cu apă din orice direcție. Nu este clar cât de multă lichid poate rezista noua varianta a tastaturii BlackWidow Ultimate, dar judecând după una din fotografiile destinate promovării (arătată mai sus), Razer pare încrezător că poate supraviețui unei deversări grele sau unei furtuni în camera computerului.

Nu pare să existe niciun fel de sistem de scurgere pentru nefericitul caz în care ați vărsat cafeaua, dar tastele sunt ușor de înlăturat, permițându-vă să curățați și să uscați mizeria din interior.

Celelalte caracteristici sunt aceleași ca și la versiunea anterioară, inclusiv butoanele mecanice Razer Green, butoanele cu iluminare individuală cu LED-uri verzi și înregistrarea instantă a macro-urilor.

Noul BlackWidow Ultimate este disponibil de pe site-ul producăturului la prețul de 110 dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button