MORE

BlackBerry, pe cale sa se lase de facut telefoane

Cand John Chen a preluat comanda ca noul CEO BlackBerry, acesta a declarat sus si tare ca pana in 2016 doreste sa transforme compania intr-un succes. Lucru cam greu de realizat, avand in vedere ca BlackBerry, la momentul preluarii, erau definitia companiei muribunde. Lucru pe care Chen l-a inteles si pare sa nu faca nici un fel de concesiuni. Nici macar in contextul propriilor telefoane, atat de populare in trecut.

Chen a declarat ca smartphone-urile BlackBerry sunt inca „in plan”, dar ca doreste sa se distanteze de productia acestora pentru a aduce un profit companiei, dependenta hardware a companiei fata de telefoane fiind vazuta de acesta ca un minus. CEO-ul BlackBerry doreste sa isi indrepte atentia catre software, incluzand astfel si firmele mari in planul maret al acestuia unde, dupa parerea lui, sunt mult mai multi bani in joc. Totusi, Chen nu crede ca este inca momentul potrivit ca BlackBerry sa renunte la productia de telefoane, atata timp cat acestia reusesc sa vanda anual cel putin 10 milioane de unitati pe an, lucru plauzibil avand in vedere cifrele de vanzari actuale.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button