Tech&IT

BlackBerry KeyOne readuce la moda tastatura fizica!

Tastaturile fizice BlackBerry sunt considerate si astazi de catre multi modul ideal de a tasta pe telefon, considerand creatia companiei metoda ideala de a scrie un mesaj.

Daca in Romania aceste telefoane nu au avut parte de boom-ul pe care l-au inregistrat in Statele Unite, si la noi in tara se regasesc fani ai layout-ului fizic QWERTY si al acelui „click” satisfacator. Doua lucruri pe care noul BlackBerry KeyOne se pare ca le impleteste cu succes, ba mai mult, marcheaza si incercarea de a reintra in preferintele utilizatorilor, acest dispozitiv fiind si „marea revenire” in ring-ul greilor a companiei BlackBerry. 

Ruland Android si software Blackberry aplicate peste, acesta permite companiei sa impute o serie de caracteristici interesante telefonului, precum 52 de scurtaturi pentru diverse task-uri. Totusi, trebuie mentionat ca prezenta unei tastaturi fizice pe un telefon va taia din suprafata disponibila pentru ecran, motiv pentru care BlackBerry KeyOne are un ecran de doar 4.5 inci.

Dar de ce ai vrea sa renunti la un ecran mare in favoarea unei tastaturi? BlackBerry are un raspuns destul de simplu in acest caz, faptul ca in fiecare tasta se ascunde un senzor capacitiv, acestia fiind legati in serie, putand sa folosesti tastatura in esenta precum un trackpad, tot aici fiind implementate si acele 52 de scurtaturi de care aminteam mai devreme, iar pentru a completa accesibilitatea sportia, senzorul de amprente este incorporat in butonul de home.

Fanii Blackberry se vor bucura sa vada BlackBerry Hub, care este un inbox universal de mesaje si BBM (BlackBerry Messanger), precum si aplicatia Dtek pentru conectarea la protocolul de securitate a telefonului. KeyOne va functiona cu serverul BES. Pe langa clientii de zi cu zi, cei care se ocupa de brandul BlackBerry mai incearca sa tinteasca afacerile si agentiile guvernamentale pentru acest nou telefon.

DISPLAY – 4.5-inch; 1,620×1,080-pixel resolution

SISTEM DE OPERARE Android 7.1

CAMERA PRINCIPALA 12-megapixel rear camera

CAMERA FRONTALA8-megapixel front-facing camera

PROCESOR 2GHz octacore Qualcomm Snapdragon 625

MEMORIE 32GB internal storage

RAM 3GB RAM

EXTENSIE MEMORIE 2 TB microSD

BATERIE 3,505mAh battery

PORT USB-C

PRET 550$ ?

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button