TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECH

Ne pregătim să ne luăm adio definitiv de la BlackBerry

Vești proaste pentru afaceriștii de pretutindeni și pasionații de BlackBerry. Zilele acestuia sunt numărate, întrucât compania a anunțat încetarea suportului pentru mai multe servicii-cheie. Asta îi va afecta pe posesorii de dispozitive care rulează nu doar versiuni mai vechi ale sistemului de operare, ci și BlackBerry OS 7.1 și 10.

Serviciile acestea deosebit de importante se referă la funcții vitale, cum ar fi inițierea apelurilor (chiar și cele de urgență), mesageria și utilizarea datelor mobile. Utilizatorii se pot aștepta să întâmpine dificultăți chiar și la accesarea aplicațiilor de gestionare Desktop și World, alături de probleme la conexiunea Wi-Fi.

BlackBerry știa ce-l așteaptă

Decizia afectează inclusiv infama tabletă a companiei, PlayBook. Înmormântarea va avea loc mâine, pe 4 ianuarie, și nu este neapărat ceva surprinzător. Soarta sistemului de operare a fost pecetluită încă din 2019, când producătorii au scos din funcțiune magazinul de aplicații BlackBerry și cunoscutul serviciu de mesagerie BBM.

Într-un fel, era de așteptat, căci BlackBerry nu a apucat să se pregătească pentru un contraatac la lovitura adusă de popularitatea iOS-ului și nici n-a dorit să adopte soluțiile Android. Prin urmare, cam singurul domeniu de activitate al dezvoltatorului a rămas QNX, o versiune modernă a bătrânului BB care se regăsește în sistemele de infotainment prezente pe multe nume cunoscute de mașini, cum ar fi Toyota, Audi și Honda.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button