Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

BlackBerry dispare din nou

Ca o fantomă sfioasă

În cazul în care aveți cumva un sentiment de deja-vu, BlackBerry nu a mai lansat un telefon propriu de prin 2016. Dar de atunci a făcut un acord cu producătorul chinez TCL prin care puteau fi produse din nou telefoane sub această marcă. Era un acord similar cu cel făcut dintre Nokia și HMD, doar că în acest caz TCL nu este fondat de foști membri ai BlackBerry.

Cele două companii aveau un acord în ultimii ani prin care încă mai puteau să își facă apariția prin magazine telefoane BlackBerry. Au fost lansate câteva în ultimii ani, precum cel din imaginea de mai sus. Dar începând cu 31 august anul acesta nu vor mai fi vândute, pentru că acordul este pe cale să expire. Evident, nu a fost unul suficient de rentabil încât să continue. Telefoanele ce au fost deja vândute vor rămâne fără suport din 31 august 2022, așa că probabil ar trebui să vă gândiți dacă merită să le mai păstrați după această dată, în cazul în care aveți unul.

Nu este clar ce se va întâmpla cu telefoanele ce nu sunt vândute până la acea dată. Dacă vor fi retrase și reciclate, sau dacă vor fi evacuate din stocuri la prețuri foarte mici înainte de termen.

Ce se va întâmpla apoi cu BlackBerry nu pot să vă spun. Poate că vor găsi un alt producător care să continue tradiția de a folosi o tastatură fizică pentru un telefon cu un touch screen. Poate va dispărea pentru câțiva ani. Poate va dispărea pe vecie. Poate va reveni cineva la designul pe care îl aveau vechile telefoane Sidekick a căror tastatură era ceva mai ușor de folosit. Doar viitorul poate spune.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button