PC&Consoles

Black The Fall – Un super joc cu amintiri din Epoca de Aur!

Sunt foarte putine jocurile de provenienta romaneasca care ajung sa faca atata valva online, atat la noi cat si peste hotare. Black the Fall este unul dintre aceste titluri.

Totul a pornit de la o campanie modesta de Kickstarter, catre un Greenlight, cateva iteratii si schimbari si s-a incheiat cu o lansare asa cum trebuie. Totusi, ce are acest joc mioritic, care pune degetul pe rana uneori si critica acid coruptia, de oferit? Un mesaj politic si un trailer stralucitor? Ramane sa vedeti!

Un cuvant pe care nu il poti evita in acest joc este: Comunism. Un cuvant care da sens acestui joc, regimul si opresiunea pe care acesta o exercita asupra populatiei fiind  reprezentate destul de iscusit. Atat din punct de vedere stilistic, cat si prin mecanici de joc, mai mult, sau mai putin imprumutate de la alte titluri.

Tu preiei rolul lui Black. Un masinist ponosit care intr-un moment de inspiratie decide sa scape din aceasta societate corupta si opresiva. Asa incepe aventura ta prin coridoarele inguste si lipsite de lumina ale jocului. De la un micut robotel, pana la gadgeturi care pot controla omul si masinile, jocul propune niste mecanici de joc familiare, dar care se integreaza destul de bine in atmosfera generala a jocului.

Black the Fall este un mix interesant de substanta, comentariu politic si social. Simbolistica si trimiterea la vremurile de mult apuse, vor trezi si ceva sentimente in cativa dintre voi.

Black the Fall ofera o poveste captivanta si o mecanica familiara, dar functionala de platformer 2.5D. Jocul propune un plan de joc 2.5, astfel putand sa rezolvi puzzle-uri si sa ocolesti inamici folosind fundalul si ascunzandu-te dupa diverse elemente de decor. Ca tot am pomenit de Puzzel-uri, trebuie sa mentionam faptul ca Black the Fall nu iti pune materia cenusie la contributie prea mult. Este un joc pe care o sa il dai gata destul de repede, dar cu un sentiment satisfacator la final. Ofera si cateva momente tensionate, ba chiar si alegeri, asa ca reuseste sa tina atentia jucatorului atintita catre ecran. Iar jocul de lumini, schimbarea monocroma si alegerile stilistice ajuta mult acest aspect al gameplay-ului, lumina fiind in sine o mecanica de joc, ascunzand sau relevand puncte de interes. Un aliat si un dusman in egala masura.

Sunt totusi probleme cu jocul? Din pacate da! Multe dintre punctele de interes nu sunt evidentiate cum trebuie, de multe ori ratand un raspuns evident. Dar peste acest inconveninent, Black the Fall ofera un flow destul de bun in timpul jocului, fiind putine momentele in care ramai blocat prea mult intr-un loc anume sau intr-un anume puzzle.

Acestea sunt momentele in care te minunezi si te uiti mai atent la fundalul jocului. Mici insertii bucurestene, romanesti si cativa dictatori apusi si-au facut loc in acest joc. Sentimente incercate de multi in copilarie isi vor face simtite prezenta, titlul abundand de simbolistica comunista vizuala. Sunt ici si colo momente in care animatia se cam inneaca, dar exceptand aceste momente repetitive, vizual, Black the Fall se prezinta extrem de bine. Cat despre sunet, putem spune ca ne-a placut directia in care studioul a ales sa se duca. Un vibe industrial se poate simti pe toata durata gameplay-ului, sunetul de fundal complimentand atmosfera sinistra a jocului.

Black the Fall… Un joc romanesc pe care il recomandam. Un titlu cu un pret surprinzator de romanesc si un joc pe care l-am urmarit cu atentie. Merita cumparat fara doar si poate, cu toate ca nu ofera atata satisfactie celor pasionati de puzzle-uri si platfroming hard-core. Totusi, efortul celor de la Sand Sailor Studios este demn de lauda. Noi il premiem cu un 8.5.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button