MORE

BitTorrent se apuca de televiziune Peer to Peer

BitTorrent Inc, compania responsabila pentru dezvoltarea protocolului omonim si a lui µTorrent, anunta un nou mod de livrare a contintului video in direct, sub forma lui BitTorrent Live.

Ce este BitTorrent Live? In esenta o retea de televiziuni a caror canale sunt transmise in direct, prin internet, folosind protocolul BitTorrent. Avantajul principal pe care il are aceasta tehnologie Peer to Peer fata de folosirea unui HTTP clasic sau a unui CDN este ca prezinta o latenta mai mica 10 secunde, ceva ce pentru transmisiile normale prin internet este cam greu de facut. La fel ca orice legat de torrente, asta mai inseamna si ca orice persoana vede stream-ul video devine simultan un emitator pentru acel semnal video, ducand la crearea unei infrastructuri cu potentialul de a fi mai robusta ca una standard.

BitTorrent Live va fi disponibil pentru pentru Android, iOS si Mac, Windows nefiind mentionat in anunt, in mod bizar si va include un numar mare de canale. Unele vor fi gratuite, iar altele vor face parte dintr-o oferta premium pentru care va trebui sa platiti.

Nu a fost anuntata o data de lansare pentru BitTorrent Live pana in acest moment. Daca sunteti curiosi sa aflati in detaliu cum functioneaza tehnologia, trebuie doar sa aruncati o privire peste explicatia de mai jos. Se intinde pe cam o ora, dar este foarte interesanta.

[ArsTechnica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button