MORE

BitTorrent lasa artistii sa ofere pachete de muzică plătite

Experimentele BitTorrent cu pachetele de muzică și video plătite au văzut în mod clar un succes timpuriu. Serviciul peer-to-peer lasa acum orice artist sa aplice pentru a distribui conținut prin intermediul download-urilor bazate pe paywall, indiferent ce posteaza acestia, muzică, aplicații sau filme.

Ca și înainte, punctul forte este flexibilitatea de care artistii dispun in a decide nu doar pentru ce plătesti ci si pentru când veți plăti pentru asta. Un muzician ar putea lăsa primii 500 de utilizatori care ii descarca muzica sa asculte un album gratuit, dar poate cere ultimilor sosiți să plătească pentru unele sau toate melodiile. Ei primesc, de asemenea, 90% din venituri în loc de 70%, cum primesc de la majoritatea serviciilor de muzică on-line, astfel încât există o șansă de a lua acasă mai mulți bani dacă acestia produc un hit.

Artiști si interpreți cum ar fi Taylor Swift sau Thom Yorke critica în mod regulat servicii precum Spotify și iTunes pentru ca nu dau artistilor destui bani, si ca dicteaza adesea o abordare de genul „totul sau nimic” pentru vanzarea de conținut.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button