Telefoane

BitTorrent are o gaura de securitate cat Groapa Marianelor!

Protocolul BitTorrent este foarte popular în rândul publicului, dar disprețuit maxim de companiile de mass-media și multimedia, ce îl consideră sinonim cu pirateria. De acum înainte ar mai putea exista un segment din populație care urăște BitTorrent, victimele atacurilor de tipul Denial of Service.

O vulnerabilitate descoperită în protocol permite unei persoane cu intenții malitioase să se folosească de aplicațiile de torrent instalate pe milioane de PC-uri din toată lumea pentru amplificarea masivă a operațiunilor de tip DDOS.

Vulnerabilitatea aceasta nu reprezintă nici un fel de risc pentru utilizatorul de rând, atât timp cât nu ești ținta. Pur și simplu, o parte din traficul efectuat în mod normal pentru transferul de date în timpul descărcării sau încărcării prin torrente este folosită pentru supra-încărcarea unui IP cu apeluri, până când acesta va ceda.

Entitățile care întrețin diversele aplicații ce folosesc protocolul BitTorrent pentru transfer de date au început să peticească această problemă, dar nu este încă sigur dacă o vor face toate. Cei care se întâmplă să fi încercat să joace orice titlu care necesită o conexiune la un server ar trebui să fie familiari cu efectele nocive ale unui atac DDOS, și de ce nu este o idee bună să fie „ușurată” punerea lui în aplicare.

Articole asemanatoare

Back to top button