MORE

Bitcoin-ul a scăzut sub valoarea de 9.000 dolari

Scăderea vertiginoasă a bitcoin-ului a continuat și după weekend, iar moneda virtuală a ajuns sub 9.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie anul trecut. Pe măsură ce publicăm acest articol, un bitcoin are o valoare de 8.250 dolari. Acesta a scăzut cu 55% față de vârful de 19.500 de dolari din decembrie.

Cel mai recent declin al prețurilor vine pe fondul preocupărilor crescânde conform cărora ecosistemul extins al cryptomonedelor a devenit plin de escrocherii și de alte tipuri de comportamente dubioase. Niciuna dintre aceste evoluții nu s-a concentrat în mod specific pe bitcoin, însă ecosistemul cryptomonedelor este puternic interconectat. Toate celelalte cryptomonede majore au suferit pierderi în ultimele zile, iar multe valute virtuale au înregistrat scăderi la curs de ordinul zecilor de dolari.

Primul val de știri proaste a sosit în clipa în care Facebook a anunțat că restricționează anunțurile de tip criptocurrency pe diferitele sale platforme.

Vrem ca oamenii să continue să descopere și să învețe despre produse și servicii noi prin intermediul anunțurilor Facebook, fără teamă de înșelăciune.

Facebook și-a descris politica ca fiind „în mod intenționat extinsă” și a precizat „folosiți fondurile dvs. de pensii pentru a cumpăra un bitcoin” ca exemplu de anunț care nu va trece de filtrele platformei.

De asemenea, în ultima perioadă, Comisia pentru Valori Mobiliare și de Burse a anunțat că a închis un mic proiect cunoscut în domeniul criptomonedelor sub numele de AriseBank. Proiectul a fost finanțat de boxerul Evander Holyfield, care a susținut că a colectat 600 milioane dolari, dar Comisia susține că proiectul a fost fraudulos.

Între timp, umblă multe zvonuri despre Tether, o criptomonedă a cărei valoare este legată de dolarul american. Tethers ar trebui să fie rambursabile pentru dolari în orice moment, însă în ultimele luni, Tether s-a străduit să obțină acces la sistemul bancar convențional și nu a reușit să producă un audit financiar care să demonstreze solvabilitatea acestuia.

Un număr semnificativ de tranzacționari de bitcoin folosesc dolarii Tether ca înlocuitori pentru dolarii efectivi, așa că dacă Tether este dezvăluit ca fiind insolvabil, ar putea avea un impact mare asupra economiei mai largi a cryptomonedelor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button