Știri ITTECH

Bitcoin și-a atins prețul record cu puțin cam multă fraudă

Mai țineți minte sfârșitul anului trecut, când bitcoin avea un preț care varia de la o săptămâna la alta între 14 mii și 17 mii de dolari, ajungând până la 19 mii în unele cazuri, târând după el fiecare altă crypto-monedă de pe piață? Aproape ca îți dorești să fi lichidat atunci orice crypto-monedă aveai și îi bagi banii în ceva care le-ar fi asigurat valoarea pe termen lung, ca acțiuni la fabrica de fidgetspinnere.

Eh, unul din motivele pentru acele vremuri bune pare că a fost un caz mic de manipularea a pieței făcut de Bitfinex, printre cele mai mari piețe de schimb din sectorul crypto-monedelor. Conform unui studiu efectuat la Universitatea Statului Texas, Bitfinex s-a folosit de moneda Tether pentru a cumpăra Bitcoin, crescând prețul până ce-a ajuns la 19 mii de dolari.

Tether este o monedă a cărui preț este stabilit la 1 dolar, chipurile fiind susținut de dolari americani de către compania care a creat moneda…care prin coincidență are printre fondatori aceeași oameni care conduc Bitfinex.

Legătura aceasta probabil va aduce pe capul companiei ceva atenție nedorită, momentan Bitfinex negând orice fel de implicare în manipularea prețului.

Pare puțin probabil că asta este ultima dată când prețul va fi manipulat în acest fel, dacă nu de Bitfinex atunci de alte entități.

Pe cât de bună este ideea unei cripto-monede care nu poate să fie falsificată, cu transfer rapid și fără intermediari dubioși… deocamdată tot există problema intermediarilor dubioși.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button