CommunityMORETech&IT

Bitcoin-ul se ridică la peste 10.000 de dolari

Prețul bitcoin-ului a depășit pentru prima dată de la începutul anului 2018, 10 000 de dolari, un nou punct de reper pentru cea mai recentă revenire a monedei virtuale.

Prețul i s-a triplat, după atingerea unui nivel destul de ridicat în decembrie anul trecut, în jurul valorii de 3.200 de dolari. Creșterea s-a înregistrat după ce anterior bitcoin-ul s-a prăbușit de la valoarea de aproximativ 19.500 de dolari, în decembrie 2017.

Ca întotdeauna, este dificil de spus ce anume influențează prețul unui bitcoin. Se pare însă că un factor esențial îl reprezintă anunțul celor de la Facebook care vor lansa pe piață propria criptomonedă, numită Libra. Libra este privită drept un potențial competitor, dar anunțul aduce, totodată, o legitimitate sporită pieței criptomonedelor.

De asemenea, fiind cea mai valoroasă criptomonedă din lume, bitcoin-ul servește adesea ca mijloc de schimb între alte criptomonede – la fel cum dolarul american acționează ca mijloc de schimb implicit în comerțului mondial. Deci, introducerea criptomonedei celor de la Facebook, anul viitor, ar putea duce la creșterea valorii bitcoin-ului.

Creșterea bitcoin-ului face parte dintr-un boom amplu înregistrat de criptomonede. Etherul, moneda rețelei Ethereum, are acum valoarea de peste 290 de dolari, un adevărat record pentru anul 2019. Bitcoin Cash, Litecoin, Monero și Dash sunt, de asemenea, deja sau foarte aproape de valorile maxime pentru 2019.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button