MORE

Bitcoin, pe val si Blackberry renascut

Cand ai o moneda ce nu poate fi legiferata, controlata, fara rata de inflatie aparenta, dar cu un numar mare de utilizatori, poti fie sa o accepti sau sa o interzici. Doua cazinouri din Statele Unite au acceptat moneda in cadrul hotelurilor lor, dar cu cateva clauze.

Doua cazinouri din Las Vegas adopta plata prin Bitcoin. Cele doua au anunțat cum ca ofera posilibitatea clientilor de a folosi moneda vitruala pentru plata cazarii la hotel, în restaurante și magazinele cu suveniruri. Desi accepta plata în moneda vitruala, bitcoin-urile nu pot fi folosiți pentru jocurile de noroc. „Pentru noi este incitant sa vedem ce impact va avea.” spune co-owner-ul celor doua cazinouri , Derek Stevens . Moneda virtuala Bitcoin a crescut exponential in ultimul an. Ea a aparut in anul 2009 dar nu a beneficiat de notorietate pana in anul 2011 cand pretul acesteia a crescut la 2$ per bitcoin. In anul 2013, moneda a crescut la valoarea de 20$ per bitcoin, iar in aprilie 2013 valora 266$. In ultimile luni a avut inca o ascensiune, moneda sarind pragul de 1000$ per bitcoin. In timp ce guvernele raman ingrijorarate asupra acestei monede, adoptarea sa a crescut in ultimile luni, cativa dintre analisti spunand ca aceasta este moneda viitorului. Rapoartele unei banci din SUA indica faptul ca moneda descentrazilata poate deveni un concurent major in transferurile financiare online. Un alt colos online sa alaturat si el modei, eBay dezvaluind ca va permite vanzarea de bunuri in Bitcoin pe siteurile din US si Anglia.

Anul trecut toti analistii erau pregatiti sa cante prohodul celor de la RIM, prezicand vinderea pe bucati, poate chiar falimentul. Ei bine o raza de speranta exista pentru Blackberry, ingerul salvator totusi … este un pic mai neobisnuit. 

Ca o pisica, Backberry se pare ca are 9 vieți. Exact când investitorii păreau a fi depus armele, compania a primit un contrat din partea statelor unite iar prețul actiunilor a sărit în aer. Departamentul Apararii al Satatelor Unite a anunțat săptămâna trecută că a achizitionat zeci de mii de dispozitive mobile pentru angajații săi. În timp ce agentia a declarat ca  a dat 1800 „dispozitive mobile, inclusiv neclasificate iPad 3 și 4, iPhone 4S și 5, tablete Samsung GT 10,1, Galaxy S3 și Motorola RAZR” lucrătorilor săi, cele mai multe smartphone-uri vor veni de la BlackBerry – 80.000, mai exact. In urma acestui anunt, pretului  unei acțiuni BlackBerry a crescut vertiginos, la un preț de 10.57 dolari – este o creștere de 35 la sută fata de finalul anului 2013, când acțiunile companiei au fost de tranzacționare în jurul valorii de 7 dolari. Pe parcursul aniilor, compania a pierdut o mulțime de clienți și bani. In Ultimul trimestru vanzarile de smartphone-uri BlackBerry au scăzut cu 50% per ansamblu și cu aproximativ 75% la modelele low end. În ciuda acestor probleme , noul CEO de la Blackberry, John Chen a rămas optimist și a spus că intenționează să se concentreze pe securitatea enterprise și mesagerie pentru anul 2014. De-a lungul timpului, diverse agenții guvernamentale au semnat contracte cu BlackBerry, deoarece dispozitivele sale s-au dovedit utile pentru a satisface nevoile de securitate la nivel înalt.

Mulți dintre noi știu de Candy Crush Saga ca de acel joc enervant de mobil, omniprezent, care a făcut o grămadă de bani pentru dezvoltatorul de software britanic King. Producator care se pareca  vrea sa domine autoritar piata de bomboane digitale … intr-un mod legal.

Producatorul a transformat cuvantul “candy” in marca inregistrata, pentru ca acesta se referea la ambele jocuri produse de catre King si la articolele de inbracaminte, emintand avize de eliminare pentru aplicatii mobile care utilizeaza cuvantul Candy in titlurile lor.  Asta insemna ca studioul dezvoltar tocmai a inceput un nou razboi al patentelor bazat pe numele jocului, lucru care ne face sa ne gandim ca acestia vor lua calea celor de la Apple, prin curtile de judecata. Totusi trebuie sa ne amintim ca discutam despre jocuri de mobil, si oricat de populare ar fi acum Angry Birds si Candy Crush, Farm Ville de exemplu, nu prea mai este atat de relevant in prezent. Piata de jocuri mobile este in continua schimbare spunem noi. Benny Hsu, dezvoltatorul din spatele jocului “All Candy Casino Slots”, a declarat că el și alți dezvoltatori, cu jocuri legate de bomboane au fost vizati direct de către King, fapt care i-a lăsat „frustrati”, deoarece jocurile lor nu sunt deloc comparabile cu Candy Crush Saga. Totusi, din punct de vedere legal, producatorul este indreptatit, avand legea de partea sa cand vine vorba despre drepturi de autor, putand sa ceara scoaterea unui joc sau unei aplicatii de pe Google Play sau AppStore.

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button