MORE

Bitcoin a depășit 4000 de dolari

Mai țineți minte când Bitcoin era doar câțiva cenți? Mai țineți minte asta fără să vă zgâriați pe față că n-ați lăsat un Pentium D într-o debara prin 2010 să mineze până ia foc? Eh, probabil nu, fiindcă moneda virtuală a trecut cu brio peste o perioadă dificilă din existența sa, spulberând pragul de 4000 de dolari.

Momentan, cryptomoneda este disponibilă la prețul de 4200 de dolari, maximul fiind atins ieri, când costa în jur de 4224 de dolari. Această reușită vine după ce moneda a fost practic bifurcată în Bitcoin normal și Bitcoin Cash. Această împărțire a fost realizată ca un compromis pentru evoluția monedei, varianta cea nouă, Bitcoin Cash aflându-se acum la puțin sub 300 de dolari.  Această creștere masivă este un semn că Bitcoin nu are să dispară prea curând, prețul monedei sărind cu aproape 1000 de dolari în doar o săptămână.

Desigur, piața cryptomonedelor tind să fie volatilă pe alocuri, iar în acest moment este plină cu oameni care sar pe orice monedă nouă o văd, în speranța că peste un an valoarea sa va crește până la punctul la care se pot pensiona. Dacă vor avea succes, nu prea este clar. Important este că în ciuda speculatorilor, moneda principală pare să fi reușit să își păstreze importanța, fără a fi înlocuită de altceva.

[Cnet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button