GamingPC&ConsolesTech&IT

Bioware pierde angajați

Proiectele tot rămân fără conducere

Bioware trece printr-o perioadă cam incertă în acest moment, deoarece lumea tot pare să plece de la companie.

Săptămâna trecută compania a fost lovită de două abandonuri de nivel înalt. Primul dintre cei care a plecat de la studiou este Ben Irving, căpetenia echipei de producție de la Anthem. Acesta nu a oferit o motivație pentru decizia sa. Având în vedere că Anthem n-a avut parte tocmai de cea mai bună lansare, sau dezvoltare, sau suport după lansare, probabil există o corelare între starea jocului și plecarea sa.

Numai că nu este un incident izolat. De la Bioware a plecat săptămâna trecută și omul de la conducerea echipei ce lucra la noul joc Dragon Age. Fernando Melo, aflat la companie de 12 ani, și-a anunțat și el plecarea. Motivația dată a fost că a venit timpul să „se deconecteze și să exploreze idei noi pentru următorul capitol din cariera sa”. Totuși, a ținut să menționeze că Dragon Age este în mâini bune și consideră că următorul joc va fi experiența definitivă a seriei.

Două plecări atât de importante de la companie tind să dea impresia că se întâmplă ceva neplăcut în această perioadă la Bioware, deși în acest moment o astfel de declarație este pură speculație. Dar dacă vreți să speculăm, atunci cumulat cu povestea nefericită a dezvoltării lui Anthem, și nereușita jocului de a se ridica la nivelul așteptărilor celor de la Electronic Arts, am putea asista la o potențială restructurare a companiei.

[PC Gamer 1, 2]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button