SecuritateȘtiri ITTECH

Bing vă recomandă să piratați Office 2019!

În ultimele săptămâni, cei care au căutat pe Bing (motorul de căutare dezvoltat de Microsoft) o modalitate de a descărca ultima versiune a lui Microsoft Office 2019 au avut parte de o surpriză. Microsoft a considerat de cuviință să trimită acești utilizatori pe un site web care îi învață elementele de bază despre piratarea suitei de programe Office. Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată când utilizatorii căutau termenul „Office 2019 download” pe Bing. Rezultatul era o carte de vizită Bing (rezultate de căutare evidențiate) care trimite către un tutorial de piraterie. Site-ul respectiv a postat un ghid pas cu pas, sfătuind cititorii cu privire la modul de a obține și a instala o versiune „cracked” a lui Office 2019.

Pașii cu instrucțiunile îi învață pe utilizatori cum să descarce și să instaleze uTorrent, o aplicație cunoscută pentru descărcarea fișierelor torrent. Site-ul apoi le spune utilizatorilor să descarce și să ruleze un fișier torrent care va descărca versiunea pirat a Office 2019 pe calculatorul lor și apoi ghidează utilizatorul prin procedeul de instalare a versiunii piratate prin aplicarea unui crack.

Office 2019 download

La momentul redactării acestei știri, majoritatea linkurilor de pe acea pagină redirecționează către https://www.office.com/.

Ce s-a întâmplat acum nu e ceva neapărat surprinzător, din moment ce la începutul acestui an, anunțul de top din Bing pentru termenul de căutare „Google Chrome” a redirecționat utilizatorii către o pagină falsă de descărcare Google Chrome care transmitea o versiune cu troieni a browserului.

Cât despre rezultatul căutării „Office 2019 download”, acesta a fost reperat de cercetătorul de securitate olandez Jeroen Frijters, care a publicat concluziile sale pe Twitter.

Tweet-ul a căpătat suficient de multă atenție, iar personalul Microsoft probabil între timp a intervenit și a curățat rezultatele căutării lui Bing în orele ce au urmat, la fel cum au făcut-o ultima dată cu anunțul de descărcare a browserului Google Chrome, care devenise și el viral pe Twitter înainte de a fi dat jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button