SecuritateTECHTech&IT

Bing vă recomandă să piratați Office 2019!

În ultimele săptămâni, cei care au căutat pe Bing (motorul de căutare dezvoltat de Microsoft) o modalitate de a descărca ultima versiune a lui Microsoft Office 2019 au avut parte de o surpriză. Microsoft a considerat de cuviință să trimită acești utilizatori pe un site web care îi învață elementele de bază despre piratarea suitei de programe Office. Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată când utilizatorii căutau termenul „Office 2019 download” pe Bing. Rezultatul era o carte de vizită Bing (rezultate de căutare evidențiate) care trimite către un tutorial de piraterie. Site-ul respectiv a postat un ghid pas cu pas, sfătuind cititorii cu privire la modul de a obține și a instala o versiune „cracked” a lui Office 2019.

Pașii cu instrucțiunile îi învață pe utilizatori cum să descarce și să instaleze uTorrent, o aplicație cunoscută pentru descărcarea fișierelor torrent. Site-ul apoi le spune utilizatorilor să descarce și să ruleze un fișier torrent care va descărca versiunea pirat a Office 2019 pe calculatorul lor și apoi ghidează utilizatorul prin procedeul de instalare a versiunii piratate prin aplicarea unui crack.

Office 2019 download

La momentul redactării acestei știri, majoritatea linkurilor de pe acea pagină redirecționează către https://www.office.com/.

Ce s-a întâmplat acum nu e ceva neapărat surprinzător, din moment ce la începutul acestui an, anunțul de top din Bing pentru termenul de căutare „Google Chrome” a redirecționat utilizatorii către o pagină falsă de descărcare Google Chrome care transmitea o versiune cu troieni a browserului.

Cât despre rezultatul căutării „Office 2019 download”, acesta a fost reperat de cercetătorul de securitate olandez Jeroen Frijters, care a publicat concluziile sale pe Twitter.

Tweet-ul a căpătat suficient de multă atenție, iar personalul Microsoft probabil între timp a intervenit și a curățat rezultatele căutării lui Bing în orele ce au urmat, la fel cum au făcut-o ultima dată cu anunțul de descărcare a browserului Google Chrome, care devenise și el viral pe Twitter înainte de a fi dat jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button