Știri ITRSS PaginaDeMedia

Bing este gata să preia toate căutările din Australia dacă Google se retrage

Tensiunile dintre Google și Australia continuă după ce săptămâna trecută vorbeam despre o nouă lege care ar fi determinat gigantul tech să părăsească țara. Această mutare ar deschide noi drumuri pentru rivalii celui mai folosit motor de căutare: Bing și DuckDuckGo. Companiile din spatele ambelor site-uri sunt deja în discuții cu guvernul.

Noua lege ce ar urma să fie introdusă în Australia obligă companii tech precum Google și Facebook să plătească niște bani către publicațiile locale care le generează trafic. Asta a determinat cei doi giganți tech să anunțe retragerea unor servicii importante dacă legea devine realitate. Există însă și alte companii mari care nu sunt deranjate de noile măsuri, astfel Microsoft a intrat pe fir, încercând să mai câștige teren pentru Bing.

Compania din spatele Windows nu se ferește însă de legea care a pornit toată această situație. În acest fel, discuțiile dintre Australia și Microsoft au ajuns în punctul în care CEO-ul companiei americane a luat legătura cu prim-ministrul pentru a discuta interesul vis-a-vis de țara cât un continent. Bing ar fi soluția gigantului tech, iar declarațiile ministrului comunicațiilor, Paul Fletcher, par pozitive.

Microsoft, o corporație gigant din America, este interesată în oportunitățile oferite de piața din Australia în cazul în care Google hotărăște să se retragă. CEO-ul Microsoft a luat deja legătura cu prim-ministrul pentru a-i propune acestuia o ședință. Am luat și eu parte la această ședință în cadrul căreia am avut o discuție foarte informativă. Deși în acest moment Bing are o prezență mică în piața din Australia, compania vrea să extindă prezența motorului de căutare.
Paul Fletcher, Ministrul Comunicațiilor din Australia

Există viață după Google?

Toată această situație mă face să mă întreb cum ar arăta un viitor fără Google și ale sale servicii. După ce Huawei a pierdut accesul la serviciile companiei și a reușit să treacă prin asta cu alternative mai mici, se pare că și Australia ar fi gata să facă acest pas. Bine, în cazul de față alternativa este Microsoft, iar Bing are ceva vechime și experiență pe piață.

Sunt totuși curios să văd cum ar arăta o lume în care Google și Facebook nu mai sunt principalele platforme „go-to” când vine vorba de internet și socializare, iar platforme mai mici precum Bing reușesc să devină competitive în piață. Ori îmi permit să visez prea departe, ori a fost cafeaua de dimineață prea tare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button