Știri ITTECHTelefoane

Bing a început să folosească AMP

De ceva vreme paginile de tip AMP sunt foarte populare pe mobile, din moment ce dezvoltatorii web au luat-o puțin razna acum câțiva ani și au început să facă minunății cu o coloană de text care ocupă mai mult RAM decât Daggerfall, un joc ce conține o zonă de joc de dimensiunea Marii Britanii.

Paginile de tip AMP sunt în esență variante simplificate ale celor existente, din care a fost scos tot ce nu este esențial, ce sunt stocate pe un server de caching… ceea ce cam pune o problemă pentru cine deținea pagina originală, deoarece traficule este dirijat altundeva pentru același conținut.

Această problemă probabil va trebui rezolvată cumva pe viitor, pentru că nu doar Google folosește acum AMP, ci și Microsoft prin motorul său de căutare Bing. Compania a început să afișeze pagini de acest tip pentru cei care folosesc Bing pe mobile pe teritoriul SUA… aparent existând oameni care fac asta.

Decizia este una importantă, deoarece înseamnă că Google nu mai deține control absolut asupra sistemului. Compania chiar are de gând, pe terme lung, să transforme AMP într-o entitate proprie, separată, o fundație care va decide cum să evolueze această tehnologie. Deocamdată se mulțumește cu a crea Comitetul de Dirijare Tehnică (Technical Steering Committee sau TSC), din care vor face parte reprezentanți a mai multor companii,  care va fi ghidat de un comitet secundar sfătuitor. Acest comitet va fi compus dintr-o varietate și mai mare de indivizi, nu doar reprezentanți ai unor companii, ci și oameni care militează pentru un internet liber și deschis, diverși publisher-i și tot așa.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button