ȘtiriTech&IT

Directorii Binance, arestați în Nigeria sub acuzația de destabilizare a monedei naționale

Nigeria, țară aflată într-o perpetuă criză economică, acuză exchange-ul de criptomonede Binance că a contribuit la destabilizarea monedei naționale și arestează doi dintre directorii de top ai companiei.

Cel puțin în unele țări, cererea pentru criptomonede este atât de mare încât exodul de capital începe să afecteze stabilitatea monetară. Și de ce ai da vina pe cetățenii deveniți de nevoie investitori Bitcoin, când inflația este atât de mare încât nu mai poți fi sigur că salariul de luna aceasta va mai valora ceva și luna viitoare.

Potrivit raportului apărut în publicația Wall Street Journal , Tigran Gambaryan, șeful departamentului de conformitate în domeniul criminalității financiare la Binance, fost angajat la Serviciul fiscal al SUA (IRS), și Nadeem Anjarwalla, cetățean britanic-kenyan și manager regional al Binance pentru Africa sunt reținuți de cel puțin două săptămâni într-o așa zisă vilă de protocol. Conform rapoartelor, oficialii guvernamentali nigerieni i-au „invitat” pe directorii Binance să discute despre activitățile celui mai mare exchange de criptomonede din lume, care ar fi contribuit decisiv la devalorizarea monedei lor naționale.

Gambaryan și Anjarwalla au ajuns în Nigeria pe 25 februarie. După întâlnirea cu oficialii guvernamentali, ambii au fost duși la hotelurile unde și-au rezervat inițial camere. Ulterior, reprezentanții companiei Binance au fost informați să-și împacheteze lucrurile, spre a fi mutați într-o pensiune deținută de Agenția de Securitate Națională din Nigeria.

Între timp, Guvernul nigerian a acuzat în mod formal Binance că contribuit la exacerbarea provocărilor valutare ale țării prin manipularea ratelor de schimb. De asemenea, autoritățile au acuzat exchange-ul de operațiuni ilegale și au restricționat accesul la site-ul companiei. Există, de asemenea, informații cum că autoritățile nigeriene au solicitat o plată de 10 miliarde de dolari din partea Binance, cu titlu de „penalizare”  pentru fonduri de aproximativ 26 de miliarde de dolari cărora li s-ar fi pierdut urma, fiind direcționate în achiziții de criptomonede.

În ciuda acuzațiilor aduse de oficialii nigerieni, o legătură clară între activitățile Binance și criza economică prelungită în care se află țara africană nu a putut stabilită în mod concludent, interesul populației pentru criptomonede fiind în primul rând o consecință a neîncrederii în moneda națională, care în ultimul an s-a depreciat cu peste 80% și nu dă semne de încetinire.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button