MORE

Bill Gates tine partea FBI-ului in scandalul cu Apple

Bill Gates e de parere ca Apple ar trebui sa ajute FBI-ul sa capete acces liber la telefonul tragatorului din San Bernardino.

Intr-un interviu acordat Financial Times, Bill Gates a remarcat ca e vorba de un caz foarte specific: „Ei nu cer ceva general”.

Facebook, Google si Twitter s-au alaturat cu totii eforturilor Apple dupa ce un judecator a hotarat ca Apple trebuie sa ajute FBI-ul in deblocarea telefonului tragatorului pentru a asista investigatiile legat de terorism.

Companiile sunt toate in acord cu faptul ca slabirea masurilor de securitate drept urmare al acestui ordin reprezinta un „precedent ingrijorator.”

Ironia situatiei sta in faptul ca autoritatile americane si-au ingreunat propria investigatie resetand parola contului de iCloud de pe device, facand asadar imposibila activarea functiei de auto-backup.

Un fel de „Nene, am facut accident cu masina pe care ti-am furat-o, ia plateste-mi factura de spital.”

Cu toate ca Gates sustine o pozitie favorabila FBI-ului, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella nu a remarcat nimic pe baza acestui caz. Un purtator de cuvant al companiei a aratat catre o declaratie a organizatiei RGS (Reform Government Surveillance) din care Microsoft face parte. Declaratia RGS se opune ordinul judecatoresc catre Apple de a sparge criptarea telefonului.

Grupul RGS este compus din nume mari in industria de tech, precum AOL, Apple, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter, Yahoo si altii.

[engadget]

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. daca opinia publica ar avea un gram de simt civic, ar trebui sa boicoteze in masa produsele Apple pentru treaba asta…

  2. daca opinia publica ar avea un gram de simt civic, ar trebui sa boicoteze in masa produsele Apple pentru treaba asta…

  3. daca opinia publica ar avea un gram de simt civic, ar trebui sa boicoteze in masa produsele Apple pentru treaba asta…

  4. Normal, ca tine partea FBI-ului, de asta Windows 10, ofera controlul PC-ului tau acestor entitati obscure.Nu ca nu ar putea accesa informatii chiar daca ai alt OS instalat.Doar ca si-au facut munca mai usoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button