Știri ITPCTECH

Bill Gates pleacă de la conducerea Microsoft

Dar va rămâne legat de compania sa

Bill Gates a venit la sfârșitul săptămânii trecute cu un anunț foarte important, va renunța la poziția sa de conducere din cadrul comisiei de directori ce guvernează asupra orânduirii companiei Microsoft.

Gates a dezvăluit că dorește să petreacă mai mult timp concentrându-se pe eforturile filantropice ale fundației sale. Această fundație a fost înființată cu 20 de ani în urmă, după ce guvernul SUA l-a închis într-o cameră pentru o zi întreagă și l-a luat la întrebări până ce a început să își reevalueze planurile de dominare mondială.

El a declarat că este destul de încrezător în conducerea curentă a companiei, fiind mai puternică decât a fost vreodată, ceva destul de ușor de înțeles, considerând că anterior am avut parte de Steve Balmer. În cazul în care ați uitat, Balmer a stricat Nokia și a pierdut câteva miliarde cu prima generație de Surface.

Bill Gates tot pare că rămâne în rolul său de consultant tehnic, dar în mare parte este despărțit de funcționarea de zi cu zi a companiei și de deciziile care sunt luate. El s-a aflat la conducerea Microsoft, într-o formă sau alta, încă de la înființarea sa cu 45 de ani în urmă. Acum se va ocupa mai mult cu proiecte precum eradicarea malariei, educația, și combaterea încălzirii globale.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button