TECHTech&ITTelefoane

Bill Gates crede că Microsoft a pierdut 400 de miliarde de dolari pe piața smartphone-urilor

În timpul unui interviu acordat celor de la Village Global, Bill Gates a afirmat că regretă faptul că Microsoft nu i-a învins pe cei de la Google pentru a crea „platforma standard de telefonie non-Apple”.

Bill Gates a declarat:

În lumea software-ului, în special pentru platforme, este o piață unde un singur câștigător domină totul . Așa că cea mai mare greșeală făcută de mine vreodată o reprezintă gestionarea defectuoasă care a împiedicat Microsoft să fie ceea ce este Android acum. Acesta din urmă reprezintă platforma standard de telefonie non-Apple. Era pe cât se poate de firesc pentru Microsoft să câștige. Și este o situație în care câștigătorul chiar ia tot. Și dacă ești acolo cu jumătate din câte aplicații are opoziția, sau 90% din aplicații, ești pe calea sigură spre eșec. Există spațiu pentru exact un singur sistem de operare care nu este deținut de Apple și care valorează 400 de miliarde de dolari care vor fi transferați de la compania G la compania M.

Mulți l-ar indica pe Steve Ballmer ca fiind motivul principal pentru care Microsoft nu a luat prea în serios iPhone-ul produs de cei de la Apple, râzând de el, considerându-l la acel moment ca fiind un telefon prea scump, care nu va prinde la utilizatorii din lumea afacerilor pentru că nu avea tastatură.

Privind retrospectiv, Microsoft avea la acea dată Windows Mobile care era mai mult o versiune miniaturizată a lui Windows de pe desktop. Când a fost lansat iPhone-ul, în 2007, urmat la scurt timp de Google Android, a devenit clar că utilizatorii preferă sistemul de operare pe tot ecranul.

Microsoft a încercat să revină în cursă în anul 2010, odată cu lansarea Windows Phone 7, dar deja la acel moment pierduse teren față de Android și iOS. Acest lucru, combinat cu sprijinul limitat al producătorilor și necesitatea unei alte resetări cu Windows Phone 8, au pecetluit în cele din urmă soarta platformei.

Cu toate acestea, lucrurile nu stau foarte rău pentru Microsoft. În ultimii ani, sub conducerea lui Satya Nadella, Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume, bătând atât Apple cât și Google.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button