MORE

Bill Gates consideră cryptomonedele responsabile pentru pierderea de vieți omenești

E din ce în ce mai clar faptul că Bill Gates nu este un fan al anonimatului pe care tehnologia îl oferă în unele cazuri, mai ales când vine vorba de tranzacții financiare. Asta se întâmplă să fie unul dintre avantajele oferite de cryptomonede, pe care l-a abordat pe Reddit în timpul unei sesiuni Ask Me Anything (AMA).

Când a fost întrebat despre opinia sa despre cryptomonede, Gates a subliniat aspectele negative pe care tranzacțiile anonime le poate facilita, cum ar fi spălarea banilor și finanțarea activităților teroriste. Dar ceea ce se remarcă cu adevărat în legătură cu răspunsul său este afirmația potrivit căreia cryptomonedele omoară oameni în mod direct.

Bill Gates a declarat:

Principala caracteristică a cryptomonedelor este anonimatul lor. Nu cred că este un lucru bun. Abilitatea guvernului de a descoperi spălatul de bani și evaziunea fiscală și finanțarea terorismului este un lucru bun. Chiar acum cryptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra fentanil și alte droguri, așa că este o tehnologie rară care a cauzat decese într-un mod destul de direct.

Există mai multe avantaje potențiale ale tehnologiei blockchain-ului pe care se bazează cryptomonedele, dar există cu siguranță și un aspect mai dubios. Același lucru s-ar putea spune despre tranzacțiile cu numerar, deși tranzacțiile cu cryptomonede sunt mai ușor de ascuns. Acest lucru pare a fi argumentul pe care îl subliniază Gates, sau o parte din acesta.

În ceea ce privește furnizarea de droguri și de ucidere a oamenilor, Gates subliniază vânzarea și utilizarea fentanilului, care este mai puternic decât heroina, potrivit STAT. Doar 3 miligrame sunt suficiente pentru a ucide un adult, față de 30 de miligrame de heroină.

Problema mai mare pentru Gates, totuși, pare a fi anonimatul. Aceasta nu este prima dată când a adus subiectul în discuție, nici măcar prima dată în această lună. Cu doar două săptămâni în urmă, a insinuat într-un interviu acordat publicației Axios că firme precum Apple ar trebui să ofere agențiilor guvernamentale accesul la dispozitive mobile printr-un backdoor în anumite cazuri.

Cu acea ocazie, Gates a spus:

Companiile trebuie să aibă grijă să nu … susțină lucruri care ar împiedica guvernul să fie capabil să efectueze, sub o revizuire adecvată, tipul de funcții pe care ne-am bazat … Nu există nici o problemă de capacitate; este o chestiune de bunăvoință.

Lucruri destul de greu de digerat. Pe un ton mai degajat, din păcate Gates nu a avut un răspuns la întrebarea când își vor reveni prețurile la plăcile video, ceea ce ne-ar putea interesa mai mult.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button