MORE

Big Hero 6 a fost randat pe un supercomputer cu 55000 de core-uri

Viitorul film animat Disney, Big Hero 6, despre un băiat și robotul său (si o gasca de prieteni cu superputeri), este, probabil, cel mai mare mash-up cu buget exorbitant pe care il veti vedea vreodată. La fel de interesant este ca Big Hero 6 a fost randat pe un super PC cu… 55000 de core-uri!

Povestea acestui film, pe care co-regizorul Don Hall il numește „unul dintre titlurile cele mai obscure ale universului Marvel”, a fost complet schimbata si reimaginata pentru Disney. Orașul San Fransokyo este situat undeva intre cei mai dezvoltate din punct de vedere tehnologic orase din lume. Și, desigur, este apare in ecuatie si tehnologia lumii actuale si reale, care nu numai ca sta la baza personajelor din film, dar a dat viata efectelor speciale. Este fără îndoială un efort imens din partea Disney Animation Studios, si unul care nu merita sa treaca neobservat.

„Am spus-o de foarte multe ori: am facut filmul intr-un beta-renderer” afirma Hank Driskill, coordonator tehnic pentru Big Hero 6. Hyperion, software-ul pe care Disney l-a creat special pentru a putea face fata impresionantelor efecte de lumina ale filmului, este unul dintre programe speciale folosite de studio pentru a aduce la viata orasul San Fransokyo”.

Hyperion, asa cum este numit simulatorul global de iluminare este responsabil pentru efectele de ambianta, efecte trecute de obicei cu vederea de catre publicul larg. Pana si cea mai slaba umbra a necesitat folosirea unui supercomputer.

„Filmul acesta este atat de complex incat oamenii nu i-au putut face fata. A trebuit sa venim cu sisteme automatizate” afirma Hendrickson, „omul cu tehnologia” de la Disney. El si echipa sa au creat un program numit Coda, care ajuta renderingul si il face mai eficient. Pentru a pune in perspectiva ce inseamna asta, Hendrickson spune ca programele „ar putea face renderingul intregului film Tangled de la 0… la fiecare 10 zile!”.

Detaliile filmului sunt si ele bine puse la punct, bazate pe repere geografice si mii de imagini ale strazilor din San Francisco prelucrate cu ajutorul programelor. Intr-un fel, putem spune ca Big Hero 6 este o „scrisoare de dragoste” adresata tehnologiei. Este un fantasy care ofera o perspectiva din care ar trebui privite lucrurile intr-un viitor nu foarte indepartat. Big Hero 6 reprezinta imbinarea perfecta intre subiect (creatori si roboti) si mediul acestora (hipertehnologizatul San Fransokyo), cu resurse de ultima generatie in ceea ce priveste tehnologia utilizata (programele extraordinare de rendering ) si de aceea, filmul este un mare pas inainte in crearea universurilor animate.

”Filmul celebreaza stiinta si tehnologia intr-un mod care nu a mai fost vazut vreodata!”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button