Tech&IT

Big Data Week, festivalul internațional al datelor, la București între 10 și 13 octombrie

Big Data, o piață globală estimată la peste 200 de miliarde de dolari

Big Data Week, principalul eveniment care reflectă fenomenul datelor la nivel internațional, va aduce în România, sub organizarea companiilor de tehnologie specializate în servicii de big data și management de infrastructură – eSolutions și MetalSoft, o abordare 360 de grade a proiectelor de big data, de la infrastructură și arhitecturi, la securitate și analiză și raportare. Peste 40 de speakeri de pe plan local și internațional vor acoperi în profunzime tendințele, studiile de caz și evoluția mediului actual sub impactul fundamental al utilizării datelor, în industrii precum: e-commerce, gaming, sport, media, sănătate, securitate, tehnologie. Adresat, în principal, unei audiențe tehnice, Big Data Week începe pe 10 septembrie, printr-un eveniment satelit –  un workshop tehnic prezentat de eSolutions Academy, urmat de conferința principală, desfășurată timp de două zile la Radisson Blu (11-12 octombrie) și de un meet-up tehnic oferit de ING Hubs România pentru comunitățile de big data și cloud, pe 13 octombrie. 

Într-o eră a informației și a datelor, conceptul de big data devine unul comun pe măsură ce înțelegem cu toții că interpretarea și valorificarea acestora este cheia din strategia oricărei organizații, dar și mediului în care trăim. Ca jucători în domeniu, avem imaginea de profunzime că digitalizarea accelerată, care atrage după sine generarea unui volum uriaș de date, necesită nu doar o simplă adopție de tehnologii specifice, ci și modalități noi și inteligente de optimizare a acestui aflux, pentru o și mai bună transformare a operațiunilor și proceselor decizionale. Deci, asistăm la o inovație permanentă în domeniul tehnologiei pentru acomodarea nevoilor de business în continuă schimbare. Este rațiunea pentru care continuăm să contribuim la construcția culturii locale pe domeniu, organizând aici Big Data Week pentru al patrulea an, cu suportul a zeci de companii partenere deschise să-și împărtășească experiențele aplicate de lucru.

Marian Sîmpetru, Managing Partner, eSolutions. 

Big Data Week Bucharest este un eveniment prezentat de eSolutions și MetalSoft și susținut de ING Hubs România, EPAM, Deloitte ERDC, Cognizant Softvision, ASUS Business și Academia Testării.

Accesul la conferința Big Data Week Bucharest și la evenimentele satelit se face prin înregistrarea pe https://bucharest.bigdataweek.com, de unde persoanele interesate își pot achiziționa bilete la conferință sau își pot rezerva locul la celelalte evenimente cu acces gratuit. 

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button