TECH

Biblia a fost tradusa in emoji – Pentru ca de ce nu!

Traim intr-o lume tare ciudata. Exista o abreviere pentru orice si daca nu folosim o abreviere, un emoji, sau emoticon, dupa caz, pentru a scurta o propozitie intr-un text.

Nu este neaparat un lucru rau, ba chiar suna bine, mai ales daca nu ai timp, dar sunt momente in care pur si simplu nu intelegi ce a vrut tanarul sau tanara in cauza sa scrie. Se prea poate sa fie o treba de babalaci care nu tin pas cu vremurile si tendintele. Dar se si poate sa fie vorba de o evolutie in comunicare! Cine stie, poate in zece ani o sa scriem folosind hieroglife in loc de litere.

Un lucru la care s-a gandit si 😎! 😎 este singurul nume prin care a dorit sa se indentifice autorul bibliei in emoji, avand chiar si un nume destul de semnificativ, Scripture 4 Millennials, adica scriptura pentru milenari. Sau cum mai sunt numiti aceasta generatie de adolescenti.

Potrivit autorului, opera a durat sase luni pentru a putea fi terminata si este in totalitate compusa din emoji, abreviatii comune folosite in mesajele text si foarte mult jargon de internet. Creatorul a scris un program special pentru acest proiect, programul asociind 80 de emoji cu 200 de cuvinte, facand mai simpla astfel munca.

Pentru cei interesati, biblia costa doar 2.99 dolari si se gaseste in acest moment pe iTunes.

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button