Gaming

Bethesda va renunța în sfârșit la launcher-ul său de pe PC

Încă o zi, încă un launcher nou de care am nevoie dacă vreau să mă joc ceva. Într-o lume plină de Steam, Origin, GOG și Ubisoft Connect, ce rost mai are să-mi încarc procesele cu Bethesda Launcher? Well, cred că dezvoltatorii și-au dat seama că menținerea propriei platforme nu aduce niciun beneficiu concret, așa că au decis să-l deconecteze de la aparate.

Launcher-ul Bethesda nu va mai exista în decursul acestui an. Utilizatorii vor putea să-și transfere jocurile, DLC-urile și obiectele in-game, currency-ul din jocuri și fondurile din portofelul digital… pe Steam. Wow, deci Bethesda a lansat un launcher proprietar de care nimănui nu prea i-a păsat, doar ca să se convingă peste câțiva ani că Steam este cea mai bună alegere pentru a-și pune la dispoziția publicului jocurile.

Compania va oferi mai multe detalii despre cum se pot efectua aceste transferuri în decursul săptămânilor următoare. Tranziția va putea fi efectuată începând cu luna aprilie. Pe atunci, vei putea să-și transferi inclusiv lista de prietni și salvările din jocuri, dar vei fi nevoit să copiezi manual unele salvări în folderul Steam. Bethesda încearcă să se asigure că aproape întregul progres din jocurile cu pricina va fi păstrat și reluat de pe platforma celor de la Valve. Singura excepție în momentul de față este Wolfenstein: Youngblood, dar ehh…

Utilizatorii se vor putea bucura de jocurile preferate din launcher-ul Bethesda până în jurul lunii mai și vor fi în continuare eligibili pentru transferul datelor spre Steam. Este important de menționat că doar launcher-ul va închide ochii definitiv. Asta înseamnă că toate conturile Bethesda.net vor rămâne valide și vor fi necesare pentru unele titluri existente și viitoare. În cele din urmă, ne putem bucura că avem mai puține platforme de jocuri în PC.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button