GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Bethesda își retrage jocurile de pe GeForce Now

Ca o turmă de ninja în întuneric, au dispărut

GeForce Now se lovește de a doua surpriză neașteptată de când a fost lansat în mod oficial. Bethesda și-a retras jocurile de pe serviciu, singurul rămas fiind Wolfenstein Youngblood.

Nici Bethesda, nici Nvidia nu au dezvăluit un motiv oficial pentru care acest incident s-a întâmplat. Operatorul serviciului a ținut totuși să menționeze că publisher-ul are control deplin asupra jocului și poate decide să nu includă opțiunea pentru streaming pe GeForce Now.

Activision-Blizzard a fost într-o situație similară acum câteva zile, în acel caz situația fiind în curs de rezolvare. Aparent, nu a exista nici un fel de parteneriat între Nvidia și marele A-B, jocurile pur și simplu funcționând prin GeForce Now pentru că erau cumpărate de jucători pe conturile personaje. Activision-Blizzard a blocat disponibilitatea lor până ce se va face un acord oficial cu Nvidia, prin care probabil speră să își ia o cotă parte din taxa lunară, sau ceva similar.

GeForce Now se diferențiază de alte servicii asemănătoare, precum Stadia, prin faptul că jocurile nu sunt cumpărate pe această platformă. În schimb, vă permite practic să închiriați un „PC” foarte potent ce rulează pe undeva pe un server, la care vă puteți conecta cu propriile conturi de Steam, Battle.net și tot așa.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button