PCPC&Consoles

Bethesda anunță Radeon RX 490

Bethesda a dezvăluit zilele trecute două lucruri interesante și unul ori a fost o eroare, ori a fost un anunț neintenționat al unei plăci video noi.

Compania a dezvăluit că Fallout 4 va primi în curând pe Steam un pachet oficial de texturi de rezoluție înaltă, făcute cu mare grijă și atenție la detaliu de artiștii studioului. Pachetul de texturi este gratuit, dar pentru a-l putea folosi veți avea nevoie de un PC cu ceva putere și spațiu de stocare extrem.

Toate texturile vor ocupa 58GB pe HDD-ul vostru, sau pe SSD, dacă aveți atât spațiu de irosit doar pentru niște texturi. Apoi, veți avea nevoie de cel puțin 8GB de memorie RAM, de un procesor potent precum un i7 5820K cu 6 nuclee și de o placă video performantă.

Cât de performantă? Bethesda recomanda inițial un GTX 1080 cu 8GB VRAM sau un RX 490 cu 8GB VRAM. În acest moment vă veți spune că RX 490 nu prea există, și ați avea dreptate. Nu există pe piață nici o placă video care să poarte acest nume. Avem în schimb un RX  480, care nu este tocmai la același calibru de performanță ca un GTX 1080. Listarea a fost ștearsă, iar acum găsiți acolo doar placa video GeForce.

Avem în față două posibilități. Fie Bethesda nu știa că RX 490 nu există, ceva ce se întâmplă mai des decât ați crede. Tot văd jocuri care recomandă un R9 370 sau care consideră că un HD 5850 era o placă mai slabă ca HD 6850. Fie Bethesda are în testare un RX 490 cu care a verificat performanța jocului și a uitat de NDA când a publicat cerința de sistem.

Încă nu știm ce nume va purta placa video bazată pe Vega prezentată de AMD la CES la începutul lunii, așa că poate la acest model se refereau.

[Bethesda]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close