GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Bethesda a emis un ultimatum, Sony nu mai poate negocia

Vă uitați la titlu și vă gândiți „Da! În sfârșit! Un producător de jocuri a făcut acest pas, a îndrăznit să tragă o linie în nisip și să spună: Până aici, și nici un pas mai departe!”… eh… și eu aveam aceeași reacție când am auzit prima dată despre declarațiile făcute de Bethesda.

Sunt convins că vă trece prin cap că Bethesda a somat Sony să permită posesorilor variantei de Playstation 4 a lui Fallout 76 să participe la sesiuni de multiplayer comune cu jucătorii de pe celelalte platforme. Ar fi fost genul de gest grandios care ar fi făcut lucruri precum refuzul de-a publica jocul pe Steam, sau blocarea re-vânzării acelui joc la cutie cu descrierea de „nou”, să fie trecute cu vederea.

Dar nu la Fallout 76 se referă această știre. Pete Hines, vice-președintele companiei de la cârma componentei de marketing, a dezvăluit că Bethesda nu va negocia în privința lui The Elder Scrolls Legends. Știți voi, acel joc de cărți de a cărui existență ați uitat. Conform lui Hines, Legends este gândit să fie o experiență unitară indiferent de platformă, cam așa cum este Hearthstone. Același joc peste tot, interconectat cu multiplayer între toate platformele. Dacă o platformă nu ar permite asta, acea variantă ar deveni una complet separată, obligând jucătorii să aibă două conturi separate în cazul în care vor să îl butoneze pe mobil și pe platforma cu pricina, spre exemplu.

Hines n-a pomenit nimic despre Sony, dar era evident la cine se referea, pentru că toate celelalte platforme permit acea interconectare. Bethesda n-are nici o problemă cu Fallout 76 neavând multiplayer între PS4 și celelalte platforme, fiindcă nu vrea să piardă milioanele de vânzări de pe PS4, supărând Sony în vreun fel.

Știu, titlul este un clickbait complet, dar vreau să simțiți și voi ce am simțit eu când am deschis feed-reader-ul în această dimineață.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button