TECH

Best of Canon EXPO 2015 PARIS

Canon EXPO este un eveniment care are loc o dată la cinci ani. Anul acesta, Canon s-a oprit la Paris, la Grande Halle de la Villette si a prezentat in cei peste 15.000 de metri pătrați de spațiu expozițional, noi produse pentru casa si birou, inovații in nenumarate domenii, de la produse de imagistică de consum, echipamente de birou, de imprimare, difuzare și comunicații, pana la sisteme medicale și soluții de securitate.

sdr
sdr

Un concept care ne-a atras atentia este Intelligent Imaging for Life care iti permite sa-ti organizezi si sa-ti expui automat pozele si filmele din vacanta in cel mai futurist mod cu putinta. Pe scurt, masa din sufragerie s-ar putea transforma in obiectul care sa va ajute sa va gasiti pozele preferate, sa le sortati si sa le printati. Prea multe fotografii? Nicio problema. Puteti transforma obiectele din poze in triggere care sa va partajeze amintirile automat. E suficient doar sa plimbati obiectul respectiv deasupra mesei si ele vor fi selectate pe loc. Tot masa din sufragerie se va ocupa de printatul pozei preferate. Va sti exact de la ce aparat provine poza si va seta singura dimensiunile pentru print in functie de rama. Nu trebuie decat sa asezi rama pe masa si sa scoti poza din imprimanta.

sdr
sdr

Tot la Paris am vazut si un senzor CMOS de 250 megapixeli. Atunci când este instalat într-o cameră, noul senzor este capabil sa capteze scrisul de pe un avion aflat la 18 kilometri distanta.  Canon continuă să investească în tehnologii de imprimare digitală pentru aplicatii tot mai complexe.

sdr
sdr

De exemplu, Océ ColorWave 910 este cea mai rapida imprimanta de pe piața, utilizata în producția de mare viteza de postere color.

IMG_1294

Mai mult, tehnologiile avansate de print permit reproducerea de texturi, precum tusele de pensula pe diverse materiale. Pe scurt, poti face reproduceri care au textura si asperitatile de pe pictura originala. Puteti sa ne credeti pe cuvant, am pus mana pe ele.

IMG_1324

In ceea ce priveste imprimarea 3D, ca un prim pas pe această piață tânără, dar promițătoare, Canon testeaza deja solutii extrem de spectaculoase.

IMG_1328

Un alt lucru care ne-a placut foarte tare este printul la inalta rezolutie. Imaginile surprind atatea detalii, incat asezate in lumina si perspectiva potrivita, scena printata poate fi confundata usor cu realitatea.

IMG_1308

Canon ataca si domeniul imagisticii medicale, cu idei si concepte out of the box, dar si pe cel „de ultima ora” al realitatii augmentate, cu casti virtuale si aplicabilitati inedite.

IMG_1316

IMG_1337

Evenimentul de la Paris a fost deschis de insusi Fujio Mitarai, Chairman and CEO, Canon Inc., secondat de Rokus van Iperen, President and CEO, Canon Europe, Middle East and Africa.

sdr
O buna parte dintre conceptele si ideile prezentate in 2010 sunt acum produse comerciale, de care ne bucuram cu totii. Ceea ce a parut SF acum, in 2015, va fi pe rafturile magazinelor pana in 2020, la urmatoarea expozitie CANON.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button