HiFi-TVReviewsTECH

BenQ TK800 – Proiector 4K, 10bit, HDR, 3D, la 120Hz, putin peste 1000 de euro!

Proiectoarele sunt probabil cea mai buna alternativa daca doresti sa inlocuiesti televizorul cu diagonala mare.  Sa urmaresti un film sau meciul de fotbal pe o diagonala de 3-4 metri, este o experienta placuta si imersiva!

BenQ TK800 este un model de proiector care ne incanta prin calitatea buna a imaginii. Acesta are rezolutie 4k, imaginea redata este la 10 biti, mai exact putem avea pana la 1.07 miliarde nuante de culoare, cu mult peste cele 16.77 milioane de culori oferite de catre 8 biti. Acest proiector costa in jur de 5700LEI, adica putin peste 1000 de euro.

La acesti bani beneficiati de tehnologia HDR si de o putere a lampii de 3000 ANSI LUMENI. BenQ TK800 suporta si 3D, dar este necesara achizitia separata a ochelarilor activi. Contrastul este de 10.000:1, iar lampa ofera pana la 10.000 de ore de functionare in modul Eco sau 4000 de ore in modul normal.

Cel mai interesant aspect al acestui proiector este cipul DLP care are un refresh de 120Hz. Diagonala maxima de proiectie este de 7.6 metri, suficient cat sa vada si vecinii… din cartierul alaturat! Conectivitatea este compusa din doua porturi HDMI, un VGA, USB 2.0, iesire si intrare audio stereo. Puteti utiliza proiectorul si pentru prezentari video cu sunet, acesta integrand un difuzor de 5W. Proiectorul dispune de moduri video precum Sport, Gaming, Fotbal, Cinema, Music si un mod Custom.Suntem incantati de culorile redate de acest proiector, dar si de puterea lampii in balanta cu pretul cerut.

Am testat BenQ TK800 urmarind filme precum Avatar, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Gravity si Deadpool. Va recomandam sa incercati continut video pe un proiector bun, pentru a va convinge ca merita cu adevarat!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button