Gamescom 2022GamingPC&Consoles

BenQ lansează un monitor de gaming OLED în cadrul Gamescom 2022

Despre BenQ am mai vorbit în trecut, iar producătorul s-a pus pe treabă puternic odată cu apariția seriei de monitoare MOBIUZ. În cadrul evenimentului din Koln, am avut ocazia să mă duc pe la stand-ul acestora pentru a vedea cu ochii mei noutățile și am fost surprins de noul lor flagship: un monstru de 48 de inch cu panou OLED și refresh rate de 120Hz care se adresează gamerilor pe consolă. Și cum era legat la un PlayStation 5, am zis că e o ocazie numai bună să îl văd în acțiune.

Alături de acest monitor, seria MOBIUZ a primit și câteva adiții mai normale. Printre ele regăsim modele de diferite dimensiuni, precum 32, 27 și 25 de inch, iar ratele de refresh ale ecranelor de pe acestea variază, astfel sunt disponibile versiuni de 120, 165 și chiar și 240Hz. Toate folosesc același design deja specific seriei și își vor face apariția în curând prin magazinele din toată lumea.

BenQ @ gamescom 2022

BenQ trece la OLED

Atracția principală a prezentării a fost fără doar și poate BenQ MOBIUZ EX480UZ. Panoul OLED scoate în evidență culorile din jocuri și oferă imagini care chiar și-n lumina reflectoarelor industriale și a blițurilor de camere din cadrul evenimentului, au continuat să strălucească și să îmi sară în ochi. La o diagonală de 48 de inch rezoluția este 4K, desigur, iar rata de refresh este de 120Hz. Monitorul beneficiază însă și de tehnologia AMD FreeSync Premium cu suport pentru HDR, astfel este mereu pregătit pentru gaming fără ruperi de imagine.

BenQ @ gamescom 2022

Fiind gândit pentru console, s-a vrut un sistem cât mai simplu, astfel monitorul include și un sistem audio treVolo cu subwoofer integrat. Din experiența pe care am avut-o cu acest sistem audio, pot spune că oferă o calitate mai mare decât multe boxe integrate chiar și-n televizoare, astfel un sistem audio separat nu este o necesitate. Avem și suport pentru HDRi, ceea ce înseamnă că imaginile sunt adaptate în mod inteligent pentru a arăta cât mai bine cu putință.

Un alt monitor prezentat în cadrul gamescom 2022 este BenQ EX270QM, un model cu diagonală de 27″, rezoluție QHD (2560 x 1440) și rată de refresh de 240Hz. Chiar dacă în trecut un astfel de model nu prea își avea rostul, întrucât hardware-ul de acum câțiva ani nu putea oferi 240FPS la această rezoluție în prea multe jocuri, acum, cu 3090-uri și 6950 XT-uri pe piață, parcă are ceva mai mult sens. Mai avem și niște modele de 25″ la 240Hz pentru eSports și desigur, moușii Zowie care nu au mai primit de mult un refresh, dar încă sunt alegerea numărul unu pentru mulți jucători profesioniști de Counter-Strike și Valorant.

BenQ @ gamescom 2022

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button