HiFi-TV

BenQ este din nou nr. 1 în România la vanzarea de videoproiectoare

Bucuresti, România, Noiembrie 2016: BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovaţii în domeniul soluțiilor de imagine și lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, încheie cel de al treilea trimestru din 2016 ca lider de piață în România, cu o cotă de peste 41% , potrivit datelor furnizate de compania Future Source Consulting.

Această evoluție confirmă asteptările noastre, demonstrând o piață matură ce pune accentul pe calitate. Potrivit datelor din studiu, cei 41% obținuți de BenQ însumează aproximativ cat au avut impreună urmatoarele 2 branduri de pe locul 2 si 3, aspect ce ne arată preferințele românilor în materie de videoproiectoare.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, compania a înregistrat o creștere impresionantă de 81%, in condițiile în care avansul pieței de profil s-a situat la pragul de 24 %.

Observăm un interes sporit al consumatorilor pentru segmentul de videoproiectoare, de aceea credem că există din ce în ce mai mulți clienți care aleg pe lângă televizorul din sufragerie și un proiector BenQ, capabil să ofere o diagonală mare și o experiență vizuală impresionantă”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România. “Ne bucură faptul că putem oferi o gamă extinsă de produse, disponibile la preturi foarte bune. Vorbim aici de modele cu caracteristici îmbunătățite, ce pot aduce utilizatorilor o experientă deosebită la birou, la școală sau acasă. Faptul că oferim proiectoare cu lămpi ce pot avea 10.000 ore de funcționare (însemnând aprox. 10ani de utilizare 4ore/zi, 5zile/săptămână, 52 săptămâni/an), luminozități din ce în ce mai mari, culori reproduse identic cu cele dorite de regizor (standard de culoare Rec.709) sau conexiuni WiFi direct de pe dispozitivele mobile, sunt caracteristici ce au contribuit în mod direct la evoluția pieței de videoproiectoare din trimestrul 3 2016.”

Cea mai buna evoluție a vanzarilor BenQ în această perioadă sa înregistrat pe segmentul de videoproiectoare Corporate, unde compania a obținut 46% din piața locală, aceasta fiind urmată de segmentul Home display, cu o pondere de 42%, și segmentul Institutional cu o cotă de 35%.

O analiză în detaliu, ce determină poziționarea companiei în funcție de specificațiile căutate de clienți, situează BenQ ca nr.1, cu o cotă de piață ce variază în funcție de: rezoluția proiectoarelor – Full HD 1080p 53%, HD 720p 64%, XGA 43%, SVGA 63%; luminozitate – 43% pe segmentul 3000-3400ANSI Lumeni, 45% pentru 3500-3999ANSI Lumeni, 43% pentru 4000-4499ANSI Lumeni și 64% pentru 2000-2499ANSI Lumeni.

Comparativ cu perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, piața de videoproiectoare din România a înregistrat o creștere totală de 21%, în timp ce vânzările BenQ în aceeași perioadă au poziționat compania ca nr.1 în vânzarea de videoproiectoare, cu o cotă de piață totală de 32%.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button