TECHTech&ITTelefoane

Bendgate se răzbună. Apple știa că telefoanele se vor strica

Mai țineți minte acea manie de acum câțiva ani cu îndoirea telefoanelor? A început din cauza lui iPhone 6, în special a modelului Plus, care s-a dovedit a fi ceva mai ușor de îndoit decât se așteptau noii proprietari ai dispozitivelor.

S-a iscat un mic scandal atunci, piperat cu incidente nefericite în care indivizi puși pe „glume” dădeau buzna în magazine doar pentru a îndoi telefoane, chiar filmând acțiunea lor fără a-și masca în vreun fel identitatea.  „Bendgate”, după cum a fost numit, a fost rezolvat în cele din urmă cu lansarea generației noi de telefoane, cu carcase ceva mai solide. Dar cum rămâne cu cei care aveau telefoane din generația afectată?

Eh, aici treaba se complică. Îndoirea vizibilă a telefonului era doar o parte din problemă, una care tindea să ridice multe critici la adresa utilizatorului despre modul în care își tratează telefonul. O altă problemă era că procesorul care se ocupa de gestionarea funcției de control tactil a telefonului se putea desprinde ușor dacă telefonul era îndoit, transformând dispozitivul într-o cărămidă cu un ecran frumos. Aceasta era celebra Touch Disease de acum câțiva ani. Apple se oferea să repare această problemă întâlnită des la iPhone 6 Plus pentru suma de 150 de dolari, din moment ce considera că a rezultat ca urmare a scăpării telefonului, sau a deteriorării sale într-un mod ce nu era acoperit de garanție.

Totul părea să se fi rezolvat, până ce lumea a început să dea în judecată Apple din cauza maleabilității sporite a telefonului, iar acum, ca urmare a unui proces în derulare, au ieșit la iveală documente destul de incriminatorii din cadrul companiei.

Conform analizelor făcute chiar de către Apple, modelul iPhone 6 Plus era de 7 ori mai ușor de îndoit decât echivalentul său din generația anterioară. Asta deși, public, Apple se lăuda că a făcut toate testele de stres necesare, din care a rezultat că telefonul nu are nici o problemă în condițiile de utilizare de zi cu zi. Numai că apoi compania a început să întărească sudura procesorului care se tot dezlipea în noile modele vândute de iPhone 6 Plus, fiind clar că știa despre ce este vorba.

Simplu spus, Apple a vândut un dispozitiv care avea un defect cunoscut, iar apoi a cerut o taxă de la cumpărător pentru ca acel defect să fie reparat, dând vina pe scăparea telefonului pe jos pentru apariția defectului, nu pe designul pe care Apple îl știa a fi defect al telefonului. Procesul prin care Apple este dat în judecată se află deja în desfășurare de vreun an de zile, și probabil va mai dura ceva timp până când vom vedea un verdict.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button