GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Belgia și Olanda au interzis lootboxes în Counter-Strike: Global Offensive

Ultima actualizare la Counter-Strike: Global Offensive aduce atât știri bune, cât și vesti proaste pentru jucătorii din Olanda. Funcțiile Steam trading și Steam Market, care au fost dezactivate luna trecută, au fost reactivate, însă jucătorii din țară, precum și cei din Belgia, nu vor mai putea deschide cutiile cu recompense aleatorii – adică lootboxes.

Piața și tranzacționarea elementelor au fost oprite după ce Autoritatea Olandeză de Gaming a decis că unele lootboxes – nu au spus care – încălcau legile privind jocurile de noroc din țară și, prin urmare, trebuiau schimbate, cu un termen stabilit pentru 20 iunie. Valve a declarat la acea vreme că nu „a înțeles sau nu a fost de acord” cu hotărârea și a contactat Autoritatea pentru jocuri de noroc pentru clarificare; între timp, „singura noastră alternativă practică era de a dezactiva tranzacționarea și Steam„, a declarat Autoritatea.

Belgia a emis o hotărâre similară cu privire la lootboxes la scurt timp după Olanda și a numit în mod specific CS: ​​GO, împreună cu Overwatch și FIFA 18, ca fiind în contradicție cu legea, dar nu a stabilit un termen limită pentru conformare.

Reactivarea pieței în CS:GO, dar dezactivarea cutiilor, înseamnă că jucătorii din Olanda vor putea să cumpere și să vândă articole direct, dar să nu participe la norocul de tragere la sorți aleatoriu. Poate că nu va face fanii CS:GO cărora le place riscul foarte fericiți, dar probabil că e suficient ca Valve să nu se confrunte cu probleme legale și este mai bine decât închiderea completă cu care s-a confruntat Valve inițial.

Cele mai recente note despre patch-uri CS: GO sunt disponibile în întregime pe site-ul oficial, în link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button