PC&Consoles

Belgia ar putea clasifica Overwatch și Star Wars Battlefront 2 drept jocuri de noroc

În luna octombrie, Entertainment Software Rating Board (ESRB) a spus că cutiile cu recompense, în ciuda caracterului lor inerent, nu sunt o formă de jocuri de noroc. Câteva zile mai târziu, PEGI și Ukie au fost de acord. La fel și guvernul britanic, deși mai puțin categoric, și cu promisiunea de a „continua să monitorizeze evoluțiile de pe piață”. Evoluții, poate, cum ar fi anunțul Comisiei belgiane de jocuri de noroc, care investighează dacă Overwatch și Star Wars Battlefront 2 ar trebui sau nu să fie clasificate ca jocuri de noroc.

Problema, desigur, este includerea faimoaselor cutii. După cum notează VTM News, joci jocul pentru a îți îmbunătăți caracterul, iar dacă îți lipsește timpul sau înclinația, poți investi ceva bani în el. Și asta e problema: cheltuiești bani, dar nu știi ce primești. Sistemul este „dependent de șansă”, a declarat directorul Comisiei pentru Jocuri Peter Naessens, motiv pentru care jocurile sunt acum în curs de investigare.

În funcție de modul în care se desfășoară ancheta, ambele jocuri ar putea deveni clasificate drept jocuri de noroc, ceea ce ar putea costa EA și Blizzard „sute de mii de euro” în amenzi și, în cele din urmă, ar risca chiar și să-și vadă jocurile scoase de la vânzare. Dar posibilele repercusiuni merg și mai departe de atât, deoarece o clasificare drept jocuri de noroc în Belgia ar impune aproape în mod inevitabil autorităților de reglementare din alte țări să ia aceleași măsuri.

Aecst lucru ar putea duce la o retragere a cutiilor cu recompense în jocuri, deoarece distribuitorii vor trebui să ia în considerare dacă costul unei clasificări drept joc de noroc (și feedback-ul negativ asociat) merită profitul. De asemenea, ar mai putea stârni o reacție în lanț, dând startul mai multor reglementări și ale altor tipuri de media, fără nicio legătură cu jocurile video, unde oamenii cheltuie bani pe ceva fără să știe exact ce primesc. Ceea ce nu este neapărat un rezultat rău, doar unul imprevizibil. Destul de ironic, ținând cont de circumstanțe.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button