PC

Belgia amendează Skype pentru că nu poate călători în timp

Skype a dat de mici probleme cu autoritățile Belgiene, fiind amendat cu 30 de mii de dolari pentru că a refuzat să coopereze să ofere informațiile cerute pentru investigarea unei organizații criminale.

Problema a început din anul 2012, când Skype a primit o cerere de predare a comunicațiilor unor indivizi care făceau parte dintr-o organizație criminală. Serviciul s-a conformat, predând toate meta-datele aferente. Însă autoritățile Belgiene nu asta doreau, din moment ce au cerut comunicațiile.

Există însă o mică problemă aici. În 2012 Skype încă nu era ruina de securitate pe care o știm acum, așa că nu avea cum să predea conversațiile. Nu le avea. Microsoft a implementat apoi măsuri care face acum fiecare convorbire a voastră vizibilă pentru NSA&Friends, dar asta nu era disponibilă atunci.

Belgienii însă nu prea sunt de acord cu acest raționament, așa că au amendat Skype, argumentând că din moment ce Skype este un serviciu de comunicare care funcționează pe teritoriul țării, trebuie să se conformeze tuturor legilor în vigoare.

Contra-argumentul este că Skype nu e tocmai un serviciu de comunicare, ci software și practic nu funcționează pe teritoriul țării. Nu are vreun sediu sau vreun angajat în Belgia.

Skype are acum trei zile pentru a face apel la decizie, altfel riscă să plătească echivalentul a cam un minut din venitul generat de Microsoft.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button