Telefoane

Beats, acum oficial in curtea Apple!

Apple a confirmat saptamana asta oficial planurile sale de achizitie a companiei Beats Electronics, producatoare a celui mai popular model de casti din lume si a unui serviciu de muzica online concurent cu iTunes. Pretul de achizitie al acestei companii a fost de aproximativ 2.6 miliarde de dolari in numerar, cu o suplimentare de 400 milioane dolari in actiuni in cadrul companiei Apple. Aceasta este cea mai mare achizitie pe care Apple a facut-o vreodata .

Co-fondatorul Beats, muzicianul Jimmy Iovine a spus intr-o declaratie ca el a „simtit intotdeauna in inima [lui] ca Beats apartine companiei Apple.” De fapt, compania in sine a avut  ca sursa de inspiratie chiar produsele companiei Apple. Intelegem acum ca cele doua legendele hip-hop Dr. Dre si Iovine se vor alatura onorific companiei Apple .

Eddy Cue ,Vice-Presedintele Senior al Apple, ce supravegheaza iTunes-ul, a spus ca achizitia Beats va transforma serviciul de streaming online in ceva net superior, adaugand totodata si un abonament pentru serviciul radio si noi oferte pentru produsele disponibile in magazinul muzical.

Tranzactia, care este momentan in asteptarea aprobarii din partea autoritatilor de reglementare, se asteptata sa fie incheiata inainte de inchiderea celui de-al patrulea trimestru fiscal, la sfarsitul lunii septembrie.

Beats Music a fost lansat la inceputul acestui an pentru a concura cu Spotify, Rdio si iTunes Radio. De curand serviciul a redus preturile sale anuale la $99 si a extins perioada de gratuitate pana la 14 zile, lucru care ne face sa credem ca Apple isi bagase deja coada in interiorul companiei Beats, care acum ii apartine.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button