Foto-VideoReviewsTECH

BeachTech DXA-SLR Pro-Sunet profesional la filmarea cu DSLR-ul

BeachTech DXA-SLR Pro inseamna vesti bune pentru cei care filmeaza cu DSLR-ul. Nu cred ca mai are rost sa trecem aici in revista avantajele filmarii cu camerele foto SLR. Cei care fac asta le stiu deja de multa vreme: senzori mari si zgomot redus, portabilitate ridicata, mobilitate, usurinta la prelucrarea fisierelor, plaja larga si variata de optica disponibila.

Exista totusi si cateva dezavantaje intre care unul este notabil: sunetul. DSLR-urile nu au stralucit niciodata la acest capitol din cauza unicei intrari de microfon si aceea cu jack mic stereo. Mai mult, nici din punct de vedere software,DSLR-urile nu permit o ajustare decenta a sunetului la inregistrare. DXA-SLR Pro vine sa rezolve in mod stralucit toate aceste neajunsuri.

In mod inteligent, se ataseaza DSLR-ului ca un grip, pastrand ergonomia si form-factorul camerei, si adaugand acesteia toate facilitatile audio lipsa. E drept ca sporeste substantial greutatea camerei, dar ce mai conteaza cateva sute de grame in plus cand ai sunet profesional. Si cand spunem profesional, ne referim la cele doua intrari XLR corespondente canalelor audio stang si drept, monitorizare prin casti, indicatoare de nivel, potentiometre pentru fiecare canal in parte, limitator pentru gain, phantom power pentru 12 sau 48 V, switch pentru mono/stereo si multe altele. Conectarea la camera foto se face tot prin portul de microfon al acesteia, dar de data asta, ceea ce se inregistreaza propriu-zis pe card este un sunet gata prelucrat si ajustat.

Ca si constructie, DXA-SLR Pro respecta standardele unui dispozitiv profesional. Materiale bune si imbinari solide. Fara indoiala mai exista preamplificatoare  cu performante bune, dar acesta are o calitate deosebita: aceea ca este gandit pentru DSLR-uri si ca indreapta foarte bine o carenta majora a acestei categorii. Pretul de sub 500$ in statele unite si evident sub 500Euro in Europa este foarte bun: DXA-SLR Pro este un varf de gama mult sub preturile altor producatori cunoscuti de pe piata, si apoi exista si versiuni reduse ale acestui dispozitiv, de la acelasi producator, la preturi mai accesibile. Cei care folosesc intens camerele SLR pentru filmare vor aprecia foarte repede avantajele unui astfel de device, vor beneficia de un sunet de foarte buna calitate dar si de o experienta de utilizare fluida.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button