GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Battlefield 5 va permite Ray Tracing și pe plăci non-Nvidia

De când au fost prezentate plăcile video din seria RTX 2000 de la Nvidia, s-a tot s-a ivit întrebarea logică: „Ce se va întâmpla dacă încerc să rulez Ray Tracing în Battlefield 5 pe o placă diferită de una GeForce?”.

Deocamdată nu poți. Conform declarației celor de la DICE, implementarea curentă a Ray Tracing din Battlefield 5 este construită folosind un compilator care are câteva dependențe legate de Nvidia și se bazează pe prezența unei componente de accelerare hardware pentru această funcție, acele RT Cores, alături de Tensor Cores din seria RTX. Așa că indiferent cât de mult ați vrea, nu veți putea activa funcția pe plăci Radeon (deși am suspiciunea că mulți vor încerca), chiar dacă ar trebui să existe suport pentru așa ceva din DirectX. Este o situație similară cu Hairworks și toate celelalte funcții găsite în GameWorks.

Probabil vă întrebați: „Și atunci de ce ai scris acel titlu de clickbait?”. Pentru că DICE va implementa suport pentru Ray Tracing pe hardware non-Nvidia în Battlefield 5 pe viitor. Asta se va întâmpla doar atunci când celelalte soluții grafice de pe piață vor avea suport la nivel hardware pentru accelerarea calculelor de Ray Tracing… și probabil dacă până atunci n-a apărut deja Battlefield 6. Deocamdată nu există soluții de la AMD care să se muleze acestei cerințe, dar când vor fi, implementarea curentă de Ray Tracing poate fi modificată pentru a permite și celor cu plăci video non-Nvidia să se bucure de această funcție.

Acum trebuie doar să stăm și să așteptăm ca Ray Tracing să fie adoptat de mai multă lume, în special de console. Altfel va fi cam rar întâlnit, iar Ray Tracing arată prea bine pentru a fi limitat la o chichiță ocazională.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button